KOVÁCS NIKOLETT 2017.05.05 20:44 Frissítve: 2017.05.05 20:49

MotoGP: „Nem tudom magam egy elnök szerepébe képzelni”

Rendszeres téma a MotoGP háza táján Valentino Rossi jövője. Mikor akasztja szögre a bőrruhát? Mit csinál majd utána? Autóversenyző lesz? MotoGP csapatot alapít? Vagy egyenesen a FIM (Nemzetközi Motorkerékpáros Szövetség) elnöke lesz?

 

Egyelőre eszem ágában sincs MotoGP csapatot csinálni. (Fotó: Kovács Nikolett)

 Carmelo Ezpeleta, a Dorna elnöke egy spanyol portálnak nyilatkozta a minap, hogy nem tervezi bővíteni a királykategória létszámát. Az egyedüli ember, akinek ezt megtenné, az Valentino Rossi. Ha a Doktor MotoGP csapatban gondolkozik, akkor nyílt ajtón kopogtat. Sokan persze egyből készpénznek vették a hallottakat, amíg az olasz le nem hűtötte a kedélyeket.

„Jól esik, hogy Carmelo ilyeneket mond, de semmi sem igaz az egészből. Egyelőre eszem ágában sincs MotoGP csapatot csinálni. Nem vagyunk elég nagyok és erősek hozzá. Ahogy azt már többször elmondtam, a VR46 csapattal az a célunk, hogy segítsük a fiatal olasz pilótákat, ehhez a Moto3 és a Moto2 kategória éppen elég. Talán még sok is.” – tette hozzá nevetve. „És a motorok sem férnének el a bázisunkon, maximum, ha egymásra tesszük őket.”

Ezpeleta úrnak természetesen mindegy, hogy milyen szerepet választ majd magának a most 38 éves bajnok, amíg a MotoGP közelében marad. Rossi népszerűségére szükség van a sportnak, és ezt mind a két fél pontosan tudja. A spanyol főnöknek az is megfelel, ha Rossi egyenesen a FIM elnöke lesz.
„Jelenleg egyetlen szervezet elnökeként se tudom elképzelni magam. Nagyon messze vagyok ettől, akár az életstílusomat nézve is. De persze ki tudja, hogy mi lesz tíz év múlva. Jelenleg élő szerződésem van a Yamahával még a következő szezonra is. Jövőre pedig együtt döntünk majd a folytatásról.” – zárta az olasz.

 

Szerinted meddig láthatjuk a MotoGP rajtrácson Valentino Rossit versenyzőként?

Szavazásomat meg akarom írni cikkhozzászólásként (csak bejelentkezett felhasználóknak):

Eredmények állása
 

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.05.15 10:14:04

Egyéb autó-motor RÁC BENEDEK BALÁZS

Nagy Viktor a helyszínen szurkolt öccsének a túraautó-világbajnokság hétvégi futamain.

2017.05.08 14:23:52

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A fagyos sivatagon való átkelés a Déli-sarkra bármely ember számára hatalmas kihívást jelent. (x)

2017.03.08 12:08:07

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

„Nem kell ahhoz drágának vagy 500 lóerősnek lennie egy autónak, hogy dögösen nézzen ki.”