MotoGP: Márqueznél továbbra sincs gyorsabb Argentínában

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2017.04.08. 21:09
null
Marc Márquez a 66. pole-jával nagy rekordot ért el (Fotó: AFP)
Egyelőre folytatódik az esővel tarkított MotoGP-hétvégék sora. Az előrejelzéseknek megfelelően először délelőtt, majd a legkisebbek időmérő edzése után is megérkezett az égi áldás Termas de Río Hondo pályájára.

A királykategória körideje 10 másodperccel nőtt a korábbi edzésekhez képest, és egy másodperccel elmaradt a Moto3-asok még szárazon futott pole pozíciós idejétől.

NYILATKOZATOK
Marc Márquez: „Jól érzem magam a vizes pályán. Az időmérőn már vegyes körülmények voltak, ami nem igazán kedvez nekem. Holnap száraz verseny várható, ami megint egy teljesen más történet lesz.”
Karel Abraham: „Már reggelt óta elég rosszak voltak a körülmények, azonban szeretem ezt a pályát, már tegnap is jól sikerült minden. Ez egy csodás előny a holnapi versenyre, de ettől még nem tévesztjük szem elől a korábban kitűzött célokat. Tudjuk, hogy mit akarunk elérni, és miben kell ehhez fejlődnünk.”
Cal Crutchlow: „Bár mindent megtettünk, ami most tőlünk tellett, a beállítás nem volt tökéletes, és hibáztam is néhányat. Nagyon jó egy, a megszokottól eltérő első sort látni. Argentína mindig különleges helyszín, különleges hangulatú.”

A negyedik szabadedzésnek most sem volt igazi tétje, de arra tökéletes, hogy a pilóták felkészüljenek az időmérőre. A Q1-ben ezúttal az élmenők közül számos versenyző küzdött azért, hogy bekerüljön a Q2-be, és még esélye legyen egy tisztes rajtpozíció megszerzésére. Egy perccel a leintés előtt Valentino Rossi még a kiesők között volt, ám végül sikerült az élre motoroznia magát, bár Dani Pedrosa később még nála is gyorsabbnak bizonyult. A nagy vesztes egyértelműen Andrea Dovizioso és Jorge Lorenzo lett.

Az „igazi” időmérő során már száradni kezdett a pálya, azonban a vizes gumik végig fent maradtak. Andrea Iannonénak ugyan volt egy gyenge próbálkozása három és fél perccel a vége előtt slick abroncsokkal, de egy kör után le is jött.

Az időmérőt a regnáló világbajnok, Márquez nyerte meg, negyedik rajtelsőségét megszerezve az argentin pályán, azaz a MotoGP-ben más még nem tudott itt az élről indulni.

A spanyol még egy rekordot megdöntött, jelenleg ő a sportág történetében legtöbb (66) pole pozícióval büszkélkedő pilóta. Lorenzo 65-tel, Rossi 64-el követi őt.

A nap és a hétvége eddigi hőse egyértelműen a sorozatba idén visszatérő, cseh Karel Abraham, aki GP15 Ducatiján tegnap a harmadik helyen zárt, ma pedig a második helyre kvalifikálta magát.

Az első sort Cal Crutchlow teszi teljessé. Rossi viszonylag nagyot mentett a tegnaphoz képest, hetedik helynél volt már rosszabb helyzetben is. Csapattársa, Maverick Vinales nem igazán talált ritmusra a vizes pályán, egyedüli reménysugara az lehet, ha holnap nem esik az eső.

GYORSASÁGIMOTOROS-VB, ARGENTIN NAGYDÍJ
IDŐMÉRŐ EDZÉS
MOTOGP

1. Marc Márquez (spanyol, Honda) 1:47.512
2. Karel Abraham (cseh, Ducati) +0.763
3. Cal Crutchlow (brit, Honda) +0.766
MOTO2
1. Miguel Oliveira (portugál, KTM) 1:45.616
2. Franco Morbidelli (olasz, Kalex) +0.099
3. Alex Márquez (spanyol, Kalex) +0.248
MOTO3
1. John McPhee (brit, Honda) 1:49.094
2. Nicolo Bulega (olasz, KTM) +0.154
3. Jorge Martín (spanyo, Honda) +0.229

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik