MotoGP: Marc Márquez kihagyhatja a hazai futamát

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2015.04.26. 09:57
Marc Márquez, a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájának címvédője egy dirt track-baleset során eltörte az ujját, így kérdésessé vált a Spanyol GP-n való indulása. Mivel a második ujjperc a törés során elmozdult, ezért a műtét mellett döntöttek.

Tegnap délután Barcelonában dr. Xavier Mir kézspecialista el is végezte a beavatkozást, ami sikeres volt. „Marc az Universitario Quiron Dexeus Kórház baleseti osztályán maga jelentkezett, miután a reggeli edzése során elesett. Bal kezének kisujja eldeformálódott. A röntgen kimutatta, hogy a második ujjperc eltört és elmozdult, ezért a műtét mellett döntöttünk, és egy titán lemezzel rögzítettük az ujját. Ezzel a megoldással huszonnégy óra elteltével újra mozgathatja az ujját, ami esélyt ad arra, hogy versenyezzen Jérezben" – mondta dr. Mir.

Sejthető volt, hogy a tavalyi szezon első felét (10-ből 10 versenyt megnyert) nem fogja tudni megismételni a 22 éves világbajnok, de ennyi hibára és nehézségre valószínűleg ő sem számított.

Igaz, nem ez az első eset, hogy „versenyen kívül" megsérül. Tavaly télen szintén dirt trackezés közben bukott, akkor a szárkapocscsont tört el a jobb lábában, ami miatt kihagyta a téli tesztek felét.

A spanyolnak jelenleg 30 pont a hátránya az éllovas Valentino Rossival szemben. Márquez elhivatottságát ismerve, persze nehéz elképzelni, hogy egy kisujjtörés valóban megakadályozhatja, hogy rajthoz álljon, a csapat hivatalos sajtóanyagában mindenesetre kétséget keltően fogalmaznak, miszerint „nincs kizárva, hogy indulni tud".

Az sem kizárt, hogy egy jó PR-megfogalmazásról van csak szó, de ha mégsem, és esetleg Dani Pedrosa sem tér vissza, akkor a HRC csapat komoly gondba kerülhet.

A szezon negyedik futamát május 3-án rendezik a spanyolországi Jérezben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik