MotoGP: Lélektani előny? Ugyan már! – Rossi

Vágólapra másolva!
2015.08.31. 20:27
null
Rossi szerint nem beszélhetünk lélektani előnyről (Fotó: Movistar Yamaha)
A kilencszeres világbajnok Valentino Rossi nemcsak a motorozást űzi mesterfokon, híresen jó abban is, hogy pszichésen megtörje éppen aktuális ellenfelét. Jorge Lorenzo ehhez tökéletes alany lehet, hiszen a spanyol nagyon gyors, ha minden kis részlet összeáll körülötte, de elég egy apró hiba, egy kis bizonytalanság, és minden darabokra hullik.

 

A tegnapi győzelem után Rossit sok mindenről faggatták, de a válaszokból ezúttal nem érződött taktika, az olasz valóban nem hiszi, hogy Silverstone-ban bármi is eldőlt volna.

„Mostanra már nem sok olyan pálya maradt, ahol legalább egyszer nem nyertem. Élénken emlékszem 2011-re, amikor ugyanilyen körülmények voltak itt, Silverstone-ban, mint most, és én nagyon lassan mentem. Végtelenül frusztrált voltam, és azt gondoltam, hogy már vízen sem vagyok képes motorozni. A mai győzelem már csak ezért is hatalmas elégtétel."

„Persze nemcsak a múlt, a jövő miatt is fontos volt a mai verseny. Négy első hely a tizenkettőből egyáltalán nem rossz arány, a győzelem pedig elengedhetetlen a bajnoki címhez. Száraz pályán nehéz lett volna legyőznöm Jorgét, szóval örülök, hogy így alakult. És annak is, hogy végül tényleg esni kezdett, és rendes vizes futamot futhattunk, nem olyat, mint amilyennek az elején kinézett: hideg, szitáló eső, majdnem száraz pálya, slick gumikon – nagyon nem ideális."

„Lélektani előnyről azonban nem beszélhetünk. Jorge nagyon kemény ellenfél. Persze fontos ez a tizenkét pontos előny, mert papíron ez olyan pálya volt, ami Jorgénak kedvezett, de ennyi, és nem több. Több jelentéssel bír, hogy Márquez elesett, mert így valóban nagyon messze került tőlünk. De hat verseny van még hátra, és sok olyan pálya, ahol Jorge nagyon-nagyon jól szokott menni."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik