MotoGP: két bokszutcabaleset is volt a Cseh Nagydíjon – videó

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2017.08.11. 09:34
null
Marc Márquez tökélyre fejlesztette a gyors és pontos motorcserét (Fotók: Kovács Nikolett)<br />
A múlt vasárnapi MotoGP-futam egyik legemlékezetesebb és legijesztőbb eseménye kétségtelenül Andrea Iannone esése volt a bokszutcában. Az olasz épp akkor ért oda a Suzuki boksza elé, amikor a mellettük lévő Aprilia kiengedte Aleix Espargarót. Iannone rákapott az első fékre, amitől azonnal elesett, ráadásul csapattársa, Álex Rins ott várakozó motorját is felborította.

Nehéz megállapítani, de sokak szerint Iannone akkor is elesett volna, ha nincs ott a spanyol, mivel elég gyors tempóval érkezett és saját bevallása szerint is megcsúszott a felfestésen.

Bárhogy is, Espargaró hibázott, amikor körültekintés nélkül indult el, hiszen mindig az éppen érkezőnek van elsőbbsége a szabályok szerint.



Az eset persze felborzolta a kedélyeket a depóban, így minden bizonnyal vezető téma lesz a most pénteki versenyzői biztonsági ülésen. Néhány pilóta azonnal kész ötlettel állt elő.

Flag-to-flag
A flag-to-flag szabályt 2005-ben vezették be kizárólag a MotoGP kategóriában arra az esetre, ha verseny közben esni kezdene az eső, vagy épp ellenkezőleg, felszáradna a pálya. Így nem kell megszakítani a futamot, és egy pár körös sprintverseny alatt eldönteni a bajnoki pontok sorsát, ahogy például a Moto2-eseknél is láthattuk akár legutóbb Brnóban. A versenyzők (vagy a csapat) dönti el, hogy mikor jön ki motort cserélni.

Az egyik érintett, Aleix Espargaró szerint a superbike vb-hez hasonlóan minimum időt kéne bevezetni, amennyit mindenképp el kell tölteniük a versenyzőknek a bokszutcában egy csere során. Így értelmét veszítené a kapkodás, a motoruk kijelzőjén egyértelműen látnák, hogy mikor mehetnek vissza a pályára.

„A mai nap egyértelműen a mi hibánk volt, de várható volt, hogy egyszer bekövetkezik egy ilyen eset, ezért mindenképp változtatnunk kell a szabályokon. A mostani rendszer nem biztonságos és nem is fair. Miért kellene elengednem azt, aki öt másodperccel mögöttem volt a pályán, így később ér a motorjához? Így elveszítem a pályán megszerzett előnyömet” – mondta az apriliás.

Az ő javaslatát követve viszont azok a pilóták veszítenének, akik jóval gyorsabban váltanak motort, és akiknek a csapata is gyorsabban dolgozik (Marc Márquez és a HRC már szinte tökélyre fejlesztette az ilyen helyzetek kezelését). Persze ez nem Formula–1, a pályán kell megnyerni a versenyt, nem a bokszutcában.

Danilo Petrucci hajítja el a motort a 2014-es Aragón Nagydíjon
Danilo Petrucci hajítja el a motort a 2014-es Aragón Nagydíjon

Dani Pedrosa szerint már az is nagy segítség lenne, ha változtatnának a bokszok kiosztásán, és nem kerülnének egymás mellé a MotoGP-s alakulatok, így több hely lenne a motorok között.

Továbbá csökkenteni kéne a sebességhatárt a bokszutcában, legalább az ilyen versenyek esetén.

Marc Márquez az F1-ben is ismert nyalókás ember bevezetését szorgalmazza. „Eggyel több szerelő kellene az ilyen esetekre, akinek csakis az a dolga, hogy figyelje a többieket és a megfelelő időben kiengedje a versenyzőt. Persze most is mutatják nekünk, hogy mehetünk-e, de a kézmozdulatot gyorsan levenni egy ilyen kiélezett helyzetben sokkal nehezebb, mintha egy táblával jelezne valaki.”

És akkor az a bizonyos másik baleset. Loris Baznak sikerült egyedül elesnie: miután úgy gondolta, nem érdemes megvárnia, hogy teljesen megálljon, egyszerűen leugrott a még mozgó motorról. Szerencsére senki sem sérült meg, az esetet pedig egy néző örökítette meg a lelátóról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik