MotoGP: Kapj el, ha tudsz! Márquez ötödször a pole-ban Austinban

Vágólapra másolva!
2017.04.22. 23:48
null
Márquez ötödször a pole-ban Austinban
A vártnál jóval több izgalom és dráma jellemezte a MotoGP-sek szombati napját a világbajnokság 3. állomásán, az austini Amerikai Nagydíjon. Reggel 20 fokkal volt hidegebb az aszfalt a péntekinél, ennek eredményeképpen rengeteg esést láthattunk, Marc Márquez és Áleix Espargaró kétszer is bukott.

Álex Rins, Álvaro Bautista, Andrea Dovizioso, Sam Lowes, Andrea Iannone és Jorge Lorenzo közül a spanyol suzukis, azaz Rins járt a legrosszabbul, sajnos eltörte a bal csuklóját, így nem is folytathatja a hétvégét.

SZAVAZÁS

Ön szerint ki nyeri a 30. amerikai földön rendezett MotoGP-futamot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A harmadik szabadedzésen is számos bukás és műszaki hiba fordult elő, Dovizioso alatt kétszer is megállt a Ducati.

A nap csúcspontja természetesen az időmérő volt, ahol az első gyors kört Marc Márquez futotta meg, bár két helyen is véleményes volt, hogy teljesen elhagyta a pályatestet.

Maverick Vinales épp yamahás csapattársával, Valentino Rossival keveredett némi összetűzésbe, de a lényeg a második kimenetelekre maradt. Az utolsó pillanatokban Vinales átvette a vezetést, ám Márquez még erre is rá tudott tenni egy lapáttal. Az időmérőn tehát nem talált legyőzőre a hondás.

A harmadik helyről Rossi indulhat, míg a második sorból Dani Pedrosa (Honda), Johann Zarco (Yamaha) és Jorge Lorenzo startol majd. Utóbbit még ember nem látta így örülni egy második soros rajthelynek, lehet, hogy tényleg kezdenek egymásra találni a Ducatival?

Az év mentése is a nap krónikájához tartozik – az utóbbi években Márqueztől láthattunk hasonlókat, de megkockáztatható, hogy a szintén ducatis Loris Baz mai attrakciója a Q1 során a spanyol minden eddigi mentését felülmúlta.

Nemcsak a francia örülhetett a jelenetnek – mármint annak, hogy a motoron maradt –, hanem márkatársa, Lorenzo is, akit valószínűleg elütött volna a Q2-be jutástól.



A Moto3-ban varázslatos körrekord született: Arón Canet (Honda) már tegnap is magasan dominált, hét tizedmásodpercet vert az egész mezőnyre, ami nagyon nem jellemző a legkisebb géposztályban.

Ma reggel csak a harmadik volt, de a délutáni időmérő ismét róla szólt. Már az első köre is közel volt Danny Kent rekordjához, és később kerek hét tizeddel meg is javította azt, majdnem egy másodperccel jobb időt futva bárkinél.

A 17 éves spanyolnak ez a második pole pozíciója, és jó az esélye, hogy életében először világbajnoki futamot nyerjen vasárnap.

Moto2-ben Franco Morbidelli jó úton halad sorozatban harmadik futamgyőzelme felé, miután az első helyről indulhat az Amerikai Nagydíjon.

GYORSASÁGIMOTOROS-VB, AMERIKAI NAGYDÍJ
IDŐMÉRŐ EDZÉS
MOTOGP

1. Marc Márquez (spanyol, Honda) 2:02.741
2. Maverick Vinales (spanyol, Yamaha) +0.130
3. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) +0.932
MOTO2
1. Franco Morbidelli (olasz, Kalex) 2:09.379
2. Mattia Pasini (olasz, Kalex) +0.167
3. Alex Márquez (spanyol, Kalex) +0.242
MOTO3
1. Arón Canet (spanyol, Honda) 2:14.644
2. Joan Mir (spanyol, Honda) +0.987
3. Romano Fenati (olasz, Honda) +0.997

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik