MotoGP: hatalmas bukások a harmadik edzésen – videók!

Vágólapra másolva!
2016.09.24. 12:38
Kezdjük a legfontosabbal, habár nyolc esést is láthattunk a ma reggeli szabadedzés első 30 percében – közülük kettő az átlagosnál is ijesztőbb volt – mindegyik versenyző jól van.

Az esések sorát a kilencszeres világbajnok, Valentino Rossi nyitotta a 9-es kanyarban, amikor első kivezető körén egy lassabb tempójú high slide bukást szenvedett el. Sokáig a keményebb hátsó gumira gyanakodtunk, hogy nem volt elég meleg, de Massimo Meregalli, a yamahás alakulat csapatfőnöke elmondta, hogy a Doktor bal lába lecsúszott a lábtartóról és emiatt bukott.Valentino Rossi nyitotta a 9-es kanyarban, amikor első kivezető körén egy lassabb tempójú high slide bukást szenvedett el. Sokáig a keményebb hátsó gumira gyanakodtunk, hogy nem volt elég meleg, de Massimo Meregalli, a yamahás alakulat csapatfőnöke elmondta, hogy a Doktor bal lába lecsúszott a lábtartóról és emiatt bukott.

Nem sokkal később már Alex Lowes-re figyeltünk, aki a 16-os kanyarban bukott. Bár Lowes a saját lábán hagyta el a pályát, további vizsgálatokra a pályakórházba vitték, mert bal lábát fájlalta.

Álvaro Bautista alól a 14-es kanyar kigyorsításánál esett ki a motor eleje. Ilyen esések teljesen vizes körülmények között szoktak történni. A spanyol talán hozzáérhetett az első fékhez, ez lehetett az ok. A bukás dinamikája nagy volt, de szerencsére Bautista elsétált a helyszínről.

A következő bukás Pol Espargaróé volt a 2-es kanyarban, ami önmagában még szokványosnak mondható, hiszen az elmúlt években és tegnap is láthattunk itt hasonló eséseket, amikor az első gumi kicsúszik a versenyző alól – általában a hűvösebb pályahőmérséklet miatt.

Amire nem számítottunk, hogy Danilo Petrucci épp abban a pillanatban hagyja el a boxutcát és ér a kettes kanyar külső ívére, amikor Espargaró motorja hatalmas tempóval megérkezik oda. Petruccinak esélye sem volt, hogy elkerülje a motort, átbukott rajta. Isteni szerencse, hogy egyik versenyzőnek sem lett baja.

 



 

Még vissza se állt a pulzusunk az eset után, amikor azt láttuk, hogy Nicky Hayden (nincs elírás, az amerikai visszatért a MotoGP-depóba, a sérült Jack Millert helyettesíti) és a motorját éppen felállítani akaró sportbírók az utolsó pillanatban elugranak egy újabb érkező motor elől. Hayden ugyanott és ugyanúgy esett, mint Bautista korábban.

A mögötte érkező Marc Márquez a sárga zászlót látva valószínűleg jobban rányúlt az első fékre, a motor pedig azonnal kiesett alóla. Azonban a külső íven ott volt mellette Pol Espargaró, aki ezúttal a tehetetlen fél volt az esésben, a hondás „kigolyózta” őt. Mindkét motor ugyanoda csúszott be nagy tempóval, ahova másodpercekkel korábban Haydené.

 



 

Espargaró lelkileg teljesen összetört, Márquez a jobb vállát fájlalja (lehet, hogy megint kiugrott a válla, mint Ausztriában?), és elmondható, hogy szombat reggel az anyagi kár nagyon is jelentős volt a MotoGP harmadik szabadedzésén.

Időmérő ma 14:35-kor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik