MotoGP: felpörgött a piac, Cal Crutchlow állás nélkül

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2020.07.13. 11:39
null
Pol Espargaró (balra) és Marc Márquez jövőre csapattársak lesznek (Fotó: Red Bull)
Valentino Rossi jövője kapcsán továbbra is várnunk kell a hivatalos bejelentésre, de úgy tűnik, addig sem maradunk átigazolási hírek nélkül. Reggel óta sorra jönnek a közlemények a csapatoktól, gyáraktól.

A héten kezdetét veszi a 2020-as MotoGP-szezon, sőt már szerdán pálya gördül minden résztvevő a hivatalos tesztnapon. Közeledve a kezdéshez egyre több pilóta életéből tűnik el a bizonytalanság, tudva, hogy jövőre hol folytatják. Persze nem mindenkit érintenek majd jól a változások, a királykategóriás helyek pedig egyre csak fogynak.

A hétfői hírcunamit a Petronas Yamaha SRT csapat indította. A csapatvezető, Razlan Razali már tegnap megszellőztette Twitter-oldalán, hogy ma érkezik a nagy bejelentés, amelyre mindenki vár.

Természetesen nem Valentino Rossi kapcsán…

Cserébe eldőlt, hogy Franco Morbidelli a következő két évben is marad az alakulatnál.

A Doktor kapcsán az elmúlt hetekben már többször megírták – hol a britek, hol az olaszok, hol a spanyolok –, hogy aláírták a várva várt megállapodást, de Razali minden egyes alkalommal cáfolta a biztosnak mondott értesüléseket… Természetesen Rossi folytatni fogja, és a maláj csapatnál, de érthető módon szeretnék ők irányítani az eseményeket a bejelentés kapcsán is.

Tíz óra után néhány perccel az is eldőlt, hogy Álex Marquez a HRC versenyzőjeként folytatja 2022 év végéig már biztosan. De nem bátyja, Marc csapattársaként, hanem az LCR alakulatban.

Ahogy munkatársunk azt már hetekkel ezelőtt megjósolta, ezzel a megállapodással Cal Crutchlow hondás pályafutása a végéhez ér, ugyanis megköszönték neki a 2015 óta tartó közös munkát (ami természetesen az idei szezon végéig tart), és az ő helyét veszi át Álex Márquez.

Végre hivatalossá vált a Pol Espargaró-HRC felállás is, a spanyol 2021–2022-ben biztosan a gyári csapatban, a nyolcszoros világbajnok Marc Márquez csapattársa lesz.

A következő bejelentés valószínűleg a Rossi-Petronas megállapodás lesz, ami igazából már régóta eldőlt, csak a részletek kidolgozása igényelt sok időt.

A legnagyobb kérdés, hogy Andrea Doviziosónak és a Ducatinak sikerül-e dűlőre jutnia egymással, vagy inkább Jorge Lorenzo visszatérésében hisznek a Borgo Panigale-iak, esetleg még egy ennél is váratlanabb (és rosszabb...?) döntést hoznak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik