MotoGP: „Élvezet nézni Pedrosát a Spanyol Nagydíjon”

Vágólapra másolva!
2017.05.07. 11:37
null
Dani Pedrosa egy igazi legendától, Giacomo Agostinitől vehette át a pole pozíciós különdíjat (Fotó: Kovács Nikolett)
Amikor Dani Pedrosa ilyen kiváló formában van, élvezet őt nézni – ez a versenytársak egyöntetű véleménye a depóban. Márpedig a spanyol versenyző az első pillanattól kezdve szárnyal Jerezben a gyorsaságimotoros-vb Spanyol Nagydíján, vízen és szárazon is megnyert minden edzést. A lényeg persze még hátravan.

A spanyolnak mindig is feküdt az andalúziai pálya, eddigi tíz MotoGP-s megmérettetésén kilencszer végzett a pódiumon, egyedül tavaly nem fért be a legjobb három közé. Spanyolországban utoljára éppen itt nyert futamot 2013-ban, de az a verseny végül Marc Márquez és Jorge Lorenzo utolsó kanyaros ütközéséről lett emlékezetes.

A MotoGP Spanyol Nagydíjának szombati időmérő edzésén ő érte el a legjobb időt, így a Honda versenyzője hosszú idő óta először rajtolhat majd a pole pozícióból, legutóbb erre a 2015-ös Maláj Nagydíjon volt példa, akkor azt a versenyt meg is nyerte.

Nyilván ezúttal is ez a cél lebeg a szeme előtt, de vannak néhányan, akik majd megpróbálják megakadályozni ebben. Ott van rögtön a csapattárs, Marc Márquez, aki egy hatalmas megcsúszásnak és az azt követő koncentrációvesztésnek köszönhette, hogy lemaradt a pole-ról.

Bár eddig yamahás pályának tartotta mindenki a jerezi aszfaltcsíkot, idén egyelőre másképp alakulnak az események. Ennek egyik oka, hogy az aszimmetrikus gumi nem fekszik a hangvillásoknak. Délutánra ráadásul hatalmas hőség várható, a keményebb keverék pedig eddig csak a Hondákon működött igazán, akik a teljes első sort megszerezték. A 2014-es sachsenringi futam óta ilyet nem láthattunk.

A tegnap legnagyobb meglepetése Lorenzo volt, aki saját bevallása szerint is eddigi legjobb ducatis napján van túl. Bár végül csak nyolcadik lett az időmérőn, végre elkapta a fonalat, képes volt agresszívan vezetni a vörös ördögöt, második és negyedik lett a tegnapi szabadedzéseken.

Vajon ma is látjuk mosolyogni Jorge Lorenzót? (Fotó: Kovács Nikolett)
Vajon ma is látjuk mosolyogni Jorge Lorenzót? (Fotó: Kovács Nikolett)

GYORSASÁGIMOTOROS-VB, SPANYOL NAGYDÍJ
IDŐMÉRŐ EDZÉS

MOTOGP
1. Dani Pedrosa (spanyol, Honda) 1:38.249
2. Marc Márquez (spanyol, Honda) +0.049
3. Cal Crutchlow (brit, Honda) +0.204

MOTO2
1. Álex Márquez (spanyol, Kalex) 1:42.080
2. Franco Morbidelli (olasz, Kalex) +0,.046
3. Dominique Aegerter (svájci, Suter) +0.232

MOTO3
1. Jorge Martín (spanyol, Honda) 1:46.004
2. Arón Canet (spanyol, Honda) +0.437
3. Romano Fenati (olasz, Honda) +0.514

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik