MotoGP: Dovizioso rajtelső Motegiben, Márquez csak 6.

Vágólapra másolva!
2018.10.20. 09:31
null
Dovizioso behúzta a pole pozíciót (Fotó: AFP)
Andrea Dovizioso továbbra sem enged a szorításból, és jó úton halad, hogy késleltesse Marc Márquez világbajnoki címvédését.

 

A spanyol rá jellemző módon izgalmas napon van túl, hiszen eséssel zárta a negyedik szabadedzést, de még így is ő volt a leggyorsabb azon az edzésen, ami általában a legtöbbet árulja el a pilóták versenytempójáról.

Az esés miatt Márquez egy motorral vágott neki az időmérőnek, ami valószínűleg hatással volt a korábban felállított taktikára. Az eredmény pedig egy hatodik hely, azaz a második végéről kell majd rajtolnia.

Eközben legnagyobb ellenfele, Dovizioso behúzta a pole pozíciót, igaz nagyon szoros küzdelemben. Johann Zarco – aki tavaly a leggyorsabb volt az időmérőn Japánban – egész hétvégén jó formában van csupán 68 ezreddel maradt le a rajtelsőségről miután hibázott az utolsó szektorban. „Szeretnék élni ezzel a második hellyel holnap, és elmenni a futam elején” – mondta Zarco.

A harmadik helyet Jack Miller szerezte meg, aki utolsó körében bukott, pedig az első szektorban két tizedes előnye volt.

Az első sorban tehát csak egy gyári motort láthatunk holnap.

A második sort Cal Crutchlow nyitja, aki az időmérőt leszámítva eddig az összes száraz edzésen az első háromban végzett, így nagy eséllyel láthatjuk majd a dobogón holnap.

A legjobb suzukis, Andrea Iannone az ötödik, a legjobb gyári yamahás, Maverick Vinales a hetedik helyet szerezte meg.

Márqueznek Dovi előtt kell végeznie (és két ponttal többet szereznie), hogy a Honda hazai pályáján ünnepelhesse ötödik királykategóriás bajnoki címét, ami eddig csak három embernek sikerült a motorsport történetében. Azaz Valentino Rossi, Giacomo Agostini és Mick Doohan triójához csatlakozhat majd első spanyolként.

RODRIGO VOLT A MOTO3 LEGGYORSABBJA

Tegnapi gyengébb szereplése után a világbajnoki összetettben élen álló Jorge Martin szombaton már jobban kezdett Motegiben és megnyerte a harmadik szabadedzést. A hétvége előtt úgy nyilatkozott, hogy bár nem 100 %-os, de jelentősen javult bal kezének állapota, később azonban mégis szüksége volt arra a speciális kesztyűre, ami segít kinyújtani az ujjait.

Az időmérőspecialista Martinnak most nem jött be a választott taktika a rajtsorrendről döntő edzésen, így a negyedik helyről várhatja majd a futamot.

A pole pozíciót az argentin Gabriel Rodrigo szerezte meg John McPhee és Martin legnagyobb ellenfele, Marco Bezzechi előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik