MotoGP: Dovizioso indul az élről Katarban, Márquez csak a 3.

KOVÁCS NIKOLETT (DOHA)KOVÁCS NIKOLETT (DOHA)
Vágólapra másolva!
2015.03.28. 21:31
null
Dovizioso újra az élre repítheti a Ducatit (Fotó: Kovács Nikolett)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság idénynyitó Katari Nagydíján a Ducatival versenyző Andrea Dovizioso indulhat az élről a királykategóriában, megelőzve a hondás Dani Pedrosa, Marc Márquez duót. Moto2-ben a brit Sam Lowes 11 Kalexszel induló versenyzőt megelőzve érte el a legjobb időt, Moto3-ban pedig a francia Alexis Masboué a pole – érdekesség, hogy az ötödik helyezett is csak 84 ezreddel maradt el az ő idejétől.

Utoljára a 2011-es Valenciai Nagydíjon fordult elő, hogy egyik kategóriában sem sikerült spanyol pilótának megszereznie a rajtelsőséget. Minden adott tehát, hogy izgalmas szezonunk legyen.

Andrea Dovizioso mennybe viheti a hosszú évek óta szenvedő Ducatit (az utolsó MotoGP-s győzelmük továbbra is Casey Stoner nevéhez fűződik, aki a 2010-ben Phillip Islanden diadalmaskodott az olasz márkával). Dovi sikeresen mentette át az időmérőre a téli teszten mutatott formáját, igaz, ebben segítségére volt a számukra engedélyezett puhább gumikeverék is. A versenyt tekintve beszédesebb lehet az utolsó szabadedzés eredménye, ahol Doviziosót csak a csapattársa tudta megelőzni, ennek ellenére természetesen óvatosan nyilatkozott a futam kapcsán.

„Meglátjuk, milyen lesz a verseny ritmusa, de az elmúlt három napból a mai sikerült a legjobban. Most úgy tűnik, hogy a motor végre azt csinálja, amit én akarok, ami nagyon ritkán adatik meg még egy karrier során is. Ami a pole-nál is sokkal fontosabb, az a negyedik szabadedzésen mutatott teljesítményünk. A verseny ennek ellenére teljesen más történet, igazából csak holnap fog kiderülni, hogy hol tartunk valójában. A pódium abszolút lehetséges, de ez nem jelenti azt, hogy könnyű is lesz" – mondta az olasz.

A két Repsol Honda szintén az első sorból várja a szezonnyitó versenyt Pedrosa és Márquez sorrendben. A leggyorsabb yamahás Jorge Lorenzo volt, de neki is csak a hatodik rajtkockát sikerült megszereznie. Valentino Rossi a nyolcadik helyről indulhat.

A Moto2-eseknél Sam Lowes minden edzést megnyert eddig a hétvége során, ráadásul új körrekorddal szerezte meg élete első pole pozícióját. Annak ellenére nem talált legyőzőre, hogy három és fél perccel az időmérő vége előtt elesett.

Végül öt embernek sikerült két perc alá szorítani a köridőt. A második helyről Johann Zarco, a harmadikról a címvédő Tito Rabat várja a holnapi versenyt.

A Moto3-asoknál szintén új pole-mant avattak, Alexis Masbou 141. versenyhétvégéjén indulhat először az élről (ezzel ő a legtapasztaltabb pilóta a legkisebb kategóriában).

 

GYORSASÁGIMOTOROS-VILÁGBAJNOKSÁG
KATARI NAGYDÍJ, IDŐMÉRŐ EDZÉS
MOTOGP

1. Andrea Dovizioso (olasz, Ducati) 1:54.113
2. Dani Pedrosa (spanyol, Honda) +0.217
3. Marc Márquez (spanyol, Honda) +0.324

MOTO2
1. Sam Lowes (brit, Speed Up) 1:59.423
2. Johann Zarco (francia, Kalex) +0.332
3. Tito Rabat (spanyol, Kalex) +0.390

MOTO3
1. Alexis Masbou (francia, Honda), 2:06.170
2. Isaac Vinales (spanyol, Husqvarna) +0.067
3. Niccolo Antonelli (olasz, Honda) +0.083

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik