MotoGP: Az utolsó kört végigsírtam – Dovizioso

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2016.10.30. 19:38
null
Andrea Dovizioso hosszú idő után nyert ismét futamot (Fotó: AFP)
Ahogy korábban arról már beszámoltunk, Andrea Dovizioso nyerte meg a MotoGP sepangi versenyét. Az olasz pilóta hét év után győzött újra a királykategóriában, így érthető módon hatalmas terhet hagyhat végre maga mögött.

 

 

– Milyen volt a futam?
– A verseny első felében a határon motoroztam – nyilatkozta Andrea Dovizioso. Már az első körben gondom volt az első gumi jobb oldalával, az volt a szerencsém, hogy a futam további részében nem romlott a helyzet. A vibráció végig megmaradt, de a motorom nagyon jól működött.

– Mi volt a siker kulcsa a mai napon?
– Ez a verseny a megfelelő tempóról szólt. Nagyon jó volt a tapadás, mert sok volt a víz a pályán, de fontos volt, hogy ne erőltessük túl akkor se, ha hátrányt kell ledolgozni. És én ma nem hibáztam akkor sem, amikor a határon mentem – és ez nagyon boldoggá tesz.

– Mit gondolt, amikor látta, hogy Valentino [Rossi] kisodródott az egyes kanyarban?
– Mivel Valentino sosem adja fel, így nem számítottam rá, hogy el tudok majd lépni tőle. A kör végén láttam, hogy 1.7 másodperc az előnyöm, szóval gondoltam, hogy ekkorát nem hibázhatott, inkább valami gondja van a motorral. Aztán még tovább növeltem az előnyöm.

– Milyen volt az utolsó kör? Mi járt a fejében?
– Nagyon nehéz volt. És nagyon különleges is. Végigsírtam az egészet. Az első kanyarban megláttam a barátnőmet és a barátaimat, akik már akkor sírtak, és hirtelen belőlem is kiszakadt minden. Ez egy olyan érzés, amit a hétköznapi életben sosem érezhetsz. Ez az egyik ok, amiért versenyzünk, szenvedünk, ezért vállaljuk a sérüléseket. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy átélhetjük mindezt.

– A lánya, Sara látta a versenyt?
– Biztosan. Nagyon izgatott, amikor versenyzem és mindig reklamál, amikor nem viszek haza serleget. Most biztosan nagyon boldog lesz. Büszke rám és ez nagyon jó érzés.

– Mekkora megkönnyebbülés, hogy végre sikerült újból nyernie?
– Már Ausztriában is győzhettem volna, hiszen tökéletes volt a motor, de elrontottuk a gumiválasztást a versenyen. Ez egy borzalmasan nehéz időszak volt, mert hosszú-hosszú idő és a rengeteg munka után úgy éreztem, én érdemelném ki az első Ducati-győzelmet hat év után. Ha nem lett volna év elején a pechsorozatom és a három nullázásom, akkor a második-harmadik helyre is esélyesek lehettünk volna a bajnokságban. De természetesen nagyon jó érzés újra győzni. Nagy volt rajtam a nyomás, ami leginkább a sajtó helyezett rám, de ezért nem hibáztatom őket.

GYORSASÁGIMOTOROS-VB
MALAJZIAI NAGYDÍJ

1. Andrea Dovizioso (olasz, Ducati)
2. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) +3.115
3. Jorge Lorenzo (spanyol, Yamaha) +11.924
A vb-pontverseny állása: 1. Marc Márquez (spanyol, Honda) 278 pont (már világbajnok), 2. Valentino Rossi 236, 3. Jorge Lorenzo 208

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik