MotoGP: A mai nap túl szép volt a halálhoz… - Lorenzo

KOVÁCS NIKOLETT (JEREZ)KOVÁCS NIKOLETT (JEREZ)
Vágólapra másolva!
2015.05.03. 22:09
null
A sok pofon megtette hatását? (Fotó: Kovács Nikolett)
Nem ez volt Jorge Lorenzo leghosszabb nyeretlenségi sorozata – utoljára a 2014-es Japán Nagydíjon nyert –, de sosem fordult még elő vele, hogy a szezon első három futamának egyikén se érjen oda a pódiumra. Úgy látszik, a sok pofon megtette hatását, így ismét visszafoglalhatta „Lorenzo Landet”.

Ugyan többször emlegette a hétvégén, hogy változtatott a vezetési stílusán a legutóbbi verseny óta, de inkább fejben tette helyre magát, még inkább sikerült félretennie az egóját, aminek meg is lett az eredménye, Lorenzo magabiztosan nyerte meg a Spanyol Nagydíjat.

Az első körökben ugyan Marc Márquez tartani tudta honfitársa tempóját – olyannyira, hogy a harmadik körben ezredre azonos időt mentek –, de később jobb alkarja fáradni kezdett, ezzel kompenzálta ugyanis sérült bal kezét, így Lorenzo fokozatosan ellépett.

Az időjárás egyébként kedvezett a versenytempónak, a nagy meleg elmaradt, így Lorenzo nemcsak a versenyben futott leggyorsabb kör rekordját adta át a múltnak, de a leggyorsabb versenyidején is faragott 20 másodpercet.

A tóba ugrás azonban ezúttal elmaradt.

„Kétezer-tízben már megtettem. Őszintén szólva, most is eszembe jutott, de futás közben láttam, hogy nem nagyon vannak ott emberek, hogy megmentsenek, ahogy tették akkor. Öt évvel ezelőtt előre ellenőriztem mindent még csütörtökön, így tudtam, hogy van ott egy létra, de ezt most nem tettem meg. Huszonnyolc éves vagyok, és nem akartam ma meghalni, mert ki szeretném élvezni ezt a győzelmet az éjjel. Szóval az utolsó pillanatban inkább megálltam, és visszamentem a motorhoz.” – mondta Lorenzo a versenyt követően.

Most nem ugrott a tóba Lorenzo (Fotó: Kovács Nikolett)
Most nem ugrott a tóba Lorenzo (Fotó: Kovács Nikolett)

A pontversenyt továbbra is Valentino Rossi vezeti, aki köszönhetően Andrea Dovizioso gyenge szereplésének – fékhiba miatt ki kellett egyenesítenie az egyik kanyart, majd a mezőny végére állt vissza – növelte is az előnyét 15 pontra. Lorenzo és Márquez azonban közelebb került a „Doktorhoz”, 20 illetve 26 pont most a hátrányuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik