Moto3: bukás bukás hátán; Danny Kent lett a brit hős

Vágólapra másolva!
2015.08.30. 17:40
Danny Kent két nagyon nehéz és peches verseny után ismét az élen végzett a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto3-as kategóriájában.

A nap utolsó küzdelme előtt és alatt egy pillanatig sem volt kérdés, hogy esős verseny vár a Moto3-asokra. Az elsődleges izgalmat ezúttal az okozta, hogy kinek sikerül talpon maradnia az egyre inkább tóvá változó pályán.

A cseh Jakub Kornfeil élete eddigi legjobb eredményét elérve második lett. Azért nem maradtunk előzések és küzdelem nélkül, Niccoló Antonelli, Andrea Locatelli és Francesco Bagnaia gondoskodott az efféle izgalmakról is. Hármuk közül végül csak Antonellinek sikerült célba érnie, harmadikként intették le.

A 36 indulóból végül 20-an látták meg a kockás zászlót, négyen úgy, hogy estek a futam során. Ami a bukásokat illeti: Jorge Martin hármat, Karel Hanika, Brad és testvére, Darryn Binder fejenként két-két esést könyvelhetett el, mielőtt feladta a versenyt.

Danny Kent ezzel 70 pontra növelte összetettbeli előnyét az utolsó körben bukó Enea Bastianini előtt.

A DOBOGÓSOK NYILATKOZATAI
Danny Kent:
– Az utolsó négy-öt kör nagyon nehéz volt, rengeteg víz volt a pályán, szinte már evezni lehetett volna rajta. Ez egy csodálatos és fontos győzelem, amit a családomnak, a csapatomnak, a szurkolóimnak és a szponzoraimnak ajánlok.
Jakub Kornfeil:
– Nagyon nehéz verseny volt. Nem tudtam Kenttel menni, pedig szerettem volna. A végén, amikor láttam, hogy jönnek rám, még jobban akartam menni, de lehetetlen volt, mert egyre jobban esett. Aztán egyikük elesett, én pedig csak motoron akartam maradni.
Niccoló Antonelli:
– Próbáltam elkapni Jakubot, de nagyon gyors volt, és sokat kellett volna kockáztatnom hozzá. Így is sok rizikót vállaltam a verseny során, nem is tudom, mennyit. Láttam, hogy az utolsó körben Bagnaia elesett, Jakubot pedig már túl nehéz lett volna megelőzni. Nem akartam hibázni, ez a harmadik hely tökéletes eredmény.

GYORSASÁGIMOTOROS-VB, BRIT NAGYDÍJ
MOTO3

1. Danny Kent (brit, Honda)
2. Jakub Kornfeil (cseh, KTM) +8.492
3. Niccoló Antonelli (olasz, Honda) +13.189
A vb-pontverseny állása: 1. Kent 224 pont, 2. Bastianini 154, 3. Fenati 126

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik