Moto2: Morbidelli bajnokhoz méltó győzelmet aratott

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2017.09.24. 14:05
Franco Morbidelli hatalmas csatában legyőzte Mattia Pasinit a Moto2 Aragóniai Nagydíján, így 12 ponttal, 21 egységre növelte az előnyét a csak a negyedik helyen célba érő Thomas Lüthivel szemben.

Franco Morbidelli állt az élre az elején, és már a negyedik körben egy másodperc felett volt az előnye, amit a 10. körben is magabiztosan tartott. Úgy tűnt, nagy izgalom már nem várható a győzelem tekintetében. Az olasz ekkor minimálisan lassulni kezdett, míg a második helyen haladó Mattia Pasini gyorsulni, olyannyira, hogy megfutotta a futam leggyorsabb körét, három körrel később pedig átvette a vezetést. Nem sokkal később már fél másodperc volt az előnye, s akkor úgy tűnt, Morbidelli lesz az, aki nem tudja tovább tartani a ritmust és megfelelően tartalékolni a hátsó gumival.

De, mint tudjuk, minden futamnak akkor van vége, amikor a kockás zászló előkerül, és egy igazi bajnok nem adja fel az utolsó centiméterig. Hiába intette óvatosságra Morbidellit a csapatfőnöke, hogy a győzelemnél sokkal fontosabb, hogy ne vállaljon felesleges kockázatot és tartsa szem előtt a bajnokságot, Franco csak ment a saját feje után.

Az utolsó négy körben ismét test test elleni küzdelembe keveredett Pasinivel, sőt visszavette a vezetést is. Mindketten a végsőkig küzdöttek, keményen, ám annál tisztábban és sportszerűbben.

Ők ketten nagyon jól ismerik egymást, hiszen rengeteget motoroznak és edzenek együtt Valentino Rossi ranchén.

Morbidelli az utolsó kör dugóhúzó kanyarjában nagyon keményen betette a motort honfitársa mellé, aki az utolsó szektorban már nem tudott visszavágni, így Morbidelli lett a győztes, aki tavaly csupán 32 ezreddel csúszott itt le a dobogó legfelső fokáról.

Ezzel most 21 pont az előnye Thomas Lüthivel szemben, aki csak negyedik lett ezúttal.

A harmadik helyen a pole-ból induló Miguel Oliveira ért célba.

GYORSASÁGIMOTOROS-VB, ARAGÓNIAI NAGYDÍJ
MOTO2 (21 kör, 106.617 km)

1. Franco Morbidelli (olasz, Kalex) 40:09.904
2. Mattia Pasini (olasz, Kalex) 0.145 mp h.
3. Miguel Oliveira (portugál, KTM) 0.577 mp h.
A vb élcsoportja: 1. Morbidelli 248 pont, 2. Thomas Lüthi (svájci, Kalex) 227, 3. Oliveira 157

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik