MotoGP: 12 esés másfél óra alatt, no és egy motorlopás!

Vágólapra másolva!
2016.06.25. 15:41
null
Marc Márquez: Vihetem? Mindegy, viszem így is, úgy is!<br />
Őrült szombat délutánt okozott az eső Assenben, a gyorsaságimotoros-világbajnokság Holland Nagydíjának helyszínén. A Moto3-asok időmérője alatt kezdett esni, ami alaposan felforgatta a királykategória negyedik szabadedzését és időmérőjét is.

 

A negyedik gyakorlásra jó pár perccel később merészkedtek csak ki a versenyzők, megvárták, amíg az egész pálya elég vizessé válik az esős abroncsokhoz.

Ezzel együtt az esések sora is kezdetét vette. Cal Crutchlow, Jack Miller, Álvaro Bautista, Stefan Bradl, Scott Redding, Danilo Petrucci és Dani Pedrosa is bukott, de szerencsére mindegyikük megúszta sérülés nélkül, és az időmérőkön is részt tudtak venni.

A nap csalódása Dani Pedrosáé, aki az első három szabadedzés alapján a QP1-ben találta magát, ráadásul ott csak hatodik lett, ami azt jelenti, hogy nem jutott be az első négy sor sorsát eldöntő QP2-be. Nem úgy Pol Espargaró és Yonny Hernández!

Ezen a tréningen Héctor Barberá, Jack Miller (újra) és Michele Pirro is esett.

Az időmérő azonnal drámával indult, Maverick Vinales a kivezető körén bukott az 5-ös kanyarban. Marc Márquez ugyanígy járt tíz perccel az edzés vége előtt a 8-as kanyarban.

A hondás meg sem várta, hogy a motorja megálljon a sóderágyban, máris futásnak eredt, hogy minél hamarabb visszaérjen a tartalék motorjáért. A szervizúton talált is egy robogót, benne a kulccsal. Nem várt a néhány méterrel odébb dolgozó olasz Tino Martino fotósra, hanem – annak beleegyezésével – elhajtott a robogóval, hogy egy másodpercet se veszítsen.

Az izgalmas edzést követően a ducatis Andrea Dovizioso indulhat az élről a vasárnapi versenyen Valentino Rossi és – az élete első első soros MotoGP-indulását kiharcoló – Scott Redding előtt.

Márquez végül negyedik lett, a regnáló világbajnok, Jorge Lorenzo pedig a tizedik helyről rajtolhat holnap. Yonni Hernández nemcsak bejutott a fő időmérőbe, de hatodik lett.

GYORSASÁGIMOTOROS-VILÁGBAJNOKSÁG, 2016
HOLLAND NAGYDÍJ, ASSEN, IDŐMÉRŐ EDZÉS

MOTOGP
1. Andrea DOVIZIOSO (olasz, Ducati) 1:45.246
2. Valentino ROSSI (olasz, Yamaha) 1:45.961
3. Scott REDDING (brit, Ducati) 1:46.312

MOTO2
1. Thomas LÜTHI (svájci, Kalex) 1:37.954
2. Johann ZARCO (francia, Kalex) 1:38.402
3. Dominique AEGERTER (svájci, Kalex) 1:38.449

MOTO3
1. Enea BASTIANINI (olasz, Honda) 1:_42.463
2. Andrea MIGNO (olasz, KTM) 1:42.516
3. Nicolo BULEGA (olasz, KTM) 1:42.529

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik