A legnehezebb küldetés: más, mint a többi

T.A. T.A.T.A. T.A.
Vágólapra másolva!
2015.06.20. 10:37
Nogaro gyönyörű. Ugyanakkor ez az a pálya, amelyen az Európa-bajnoki címvédő Kiss Norbertnek még nem sikerült futamot nyernie. Dobogón már többször állt a francia aszfaltcsíkon, ám a legfelső fokán még sohasem pezsgőzött. Hogy miért nem? Maga sem tudja biztosan, de a hétvégén megpróbálja kiköszörülni a csorbát a kontinensbajnoki sorozat soron következő viadalán. 

„Ez a legnehezebb pálya a bajnokságban, az egyetlen hely, ahol még nem sikerült nyerni, se nekem, se a kamionomnak nem fekszik – nyilatkozta Kiss Norbert, majd megnyerte mindhárom pénteki szabadedzést. – Talán azért nem találtuk rajta a helyünket, mert más, mint a többi. Tele van nagyon hosszú és lassú kanyarokkal, úgyhogy nehéz rá beállítani a versenyautót, persze azért megteszünk minden tőlünk telhetőt. A korábbi tapasztalatokat felhasználva remélhetőleg sikerül előrelépnünk, és kihozni a lehetőségeinkből a maximumot.”

Nos, egyelőre úgy tűnik, sikerül – habár a szabadedzések azért nem feltétlenül mérvadók a versenyek szempontjából. A hétvége érdekessége lesz, hogy bemutatkozik Steffi Halm, egy harcos hölgy, aki rettentően népszerű a franciák körében, hiszen az ottani nemzeti bajnokságot már megnyerte – első női versenyzőként. Most az Eb-mezőny is megismerheti a gyorsaságát.

AZ EB ÁLLÁSA 6 FUTAM UTÁN
Pilóták
1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 209 pont
2. Lacko (cseh, Freightliner) 155
3. Hahn (német, MAN) 147

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik