Legördült az egymilliomodik Nissan Juke a futószalagról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.05. 10:57
null
Átlagosan minden 105. másodpercben elkészül egy vadonatúj Juke
Címkék
Nyolc évvel azután, hogy életre hívta a kompakt crossover szegmenst, legördült az egymilliomodik Juke a Nissan sunderlandi gyárának futószalagjáról. Átlagosan minden 105. másodpercben elkészül egy vadonatúj Juke (x).

 

• A Juke a negyedik, Sunderlandben gyártott modell, mely elérte az egymilliós darabszámot
• Az úttörő Qashqai nyomdokaiba lépett
• Az ügyfelek immár több mint 20 000 különböző Juke-változatból választhatnak

A jellegzetes és sportos megjelenéséről ismert 2018-as Juke számtalan lehetőséget kínál a külső és az utastér testre szabására. Az összes felszereltséggel és a számtalan egyedi kiegészítővel együtt az ügyfelek több mint 23000 kombináció közül választhatják ki legújabb Juke-változatukat.


A sunderlandi gyár egymilliomodik Juke-ja egy Tekna felszereltségű jármű volt, élénk kék színben, mely a legújabb szín a kínálatban.

Kevin Fitzpatrick, a Nissan Europe gyártással, ellátási lánc menedzsmenttel és beszerzéssel foglalkozó alelnöke a következőt nyilatkozta: „Az egymilliós mérföldkő elérése hatalmas eredményt jelent a típus történetében”.

„Nyolc évvel ezelőtt még csak a Juke-hoz hasonlót sem láttunk – egy teljesen új szegmenst hívott életre és egy jellegzetes, korábban soha nem látott formát vezetett be a piacra. Ma már egymillió ügyfelet tudhatunk magunkénak, és a Juke megőrizte vezető helyét a szegmensben.”

„Fantasztikus érzés látni, hogy a 2018-as modell rengeteg fejlesztésével és egyedi kiegészítőivel ugyanolyan népszerű, mint az első változat, mely 2010-ben gurult ki a gyárból.”

A 2006-ban megkezdett gyártású és a crossoverek piacán a Nissan vezető szerepét megalapozó, úttörő jelentőségű Qashqai után a Juke volt a második crossover, mely ebben a gyárban készült. Immár több mint hárommillió Qashqai került legyártásra Sunderlandben, megelőzve a Micrát (2.4 millió) és a Primerát (1.5) a gyárban egymilliós darabszámot elérő típusok mezőnyében.

Az egymilliós szám magában foglalja a prémium sportváltozatot, a Juke NISMO-t, melynek gyártása 2012-ben indult el a sunderlandi gyárban. Az értékesítési statisztikák szerint a Juke fekete színben a legnépszerűbb az európai vásárlók körében, és ez a legnépszerűbb választás az utastér és a külső egyedi kiegészítők terén is.

A Juke továbbra is rendkívül sikeres, 2017-ben Európában 95000 példány talált gazdára. Az új változat prémium jellemzői közé tartozik az összetéveszthetetlen, sötét króm színű új V-motion hűtőrács, a sötétített lámpatestek és a visszapillantó tükrök sötétített irányjelzői. A ledes ködlámpa Acenta felszereltségi szinttől most már az alapfelszereltség része.

Három új, 16, illetve 18 hüvelykes könnyűfém keréktárcsa is bekerült a kínálatba, szintén Acenta szinttől. Akik még több dizájnt vinnének autójuk megjelenésébe, Tekna felszereltségi szinten színes díszítőelemeket is rendelhetnek a felnikhez.

Az utastér további egyedi kiegészítőkkel is felruházható eloxált narancssárga és eloxált kék színekben. Mindemellett választhatók műbőr ülések, kartámasz, valamint műszercsoport-árnyékoló színes dupla varrással. A Juke-hoz elérhető a BOSE Personal hangrendszer is, mely kimagasló minőségű és magával ragadó 360 fokos hangélményt nyújt a vezető fejtámlájába épített hangszórókkal.

A Juke olyan innovatív Nissan-technológiákat is kínál, mint az Intelligens 360 Fokos Parkolókamera, mozgó tárgyak észlelése funkcióval, Sávelhagyásjelzés és Holttér figyelő rendszer.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik