Koronavírus: elmarad a római Formula E-s verseny is

Vágólapra másolva!
2020.03.06. 16:03
null
Tavaly Mitch Evans nyert Rómában (Fotó: AFP)
A versenysorozat hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint nem rendezik meg az eredetileg kitűzött április 4-i időpontban a Formula E-világbajnokság Római ePrix-versenyét a koronavírus-járvány miatt.

 

A Formula E-versenysorozat hivatalos honlapjának közleménye szerint az idei lett volna a harmadik római verseny a sorozatban, ám annak megrendezése legalábbis kétségessé vált a koronavírus-járvány miatt.

„Az Olaszországban jelenleg fennálló egészségügyi vészhelyzet és a COVID-19 koronavírus terjedésének ellensúlyozására és megakadályozására vonatkozó miniszteri rendelet értelmében – amely vonatkozik a nagy tömegeket vonzó sporteseményekre is – immár nem lehetséges a Római ePrix-t megrendezni 2020. április 4-én” – áll a fiaformulae.comon megjelent közleményben.

Ugyanakkor a közlemény azt is megemlíti, hogy az FIA és a római verseny szervezői dolgoznak azon, hogy a korlátozások jövőbeni feloldása után egy későbbi időpontban pótolni tudják a versenyt.

„Az eseményre már jegyet váltott nézőkkel a szervezők felveszik a kapcsolatot” – zárul a közlemény.

Ezzel a római lett a második verseny az idei Formula E-naptárban, amelyet nem rendeznek meg az eredetileg tervezett időpontban. Korábban már törölték a kínai Szanya városába tervezett futamot.

A bajnokság élmezőnye 5 verseny után: 1. António Félix da Costa (portugál, DS Techeetah) 67 pont, 2. Mitch Evans (új-zélandi, Jaguar) 56, 3. Alexander Sims (brit, BMW Andretti) 46, 4. Maximilian Günther (német, BMW Andretti) 44, 5. Lucas di Grassi (brazil, Audi) és Stoffel Vandoorne (belga, Mercedes) 38-38

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik