Kamion Eb: Kiss Norbert ötödikként zárta a második versenyt

Vágólapra másolva!
2019.06.22. 17:58
Az ötödik helyen ért célba a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar pilótája a gyorsasági kamion Európa-bajnokság Hungaroringen zajló, idei második fordulójának szombati második futamán.

A 34 éves szombathelyi versenyző a hétvége első, szombat kora délután rendezett futamán hatodik lett, így a fordított rajtrács szabályának értelmében a harmadik pozícióból vághatott neki a késő délutáni 11 körös viadalnak. Kiss a rajt után próbálta megtartani a helyét, két riválisa azonban meg tudta előzni, így az első kör végén ötödik volt.első, szombat kora délután rendezett futamán hatodik lett, így a fordított rajtrács szabályának értelmében a harmadik pozícióból vághatott neki a késő délutáni 11 körös viadalnak. Kiss a rajt után próbálta megtartani a helyét, két riválisa azonban meg tudta előzni, így az első kör végén ötödik volt.

A magyar pilótának végig küzdenie kellett az ötödik hely megtartásáért, az előtte haladókat nem tudta nyomás alatt tartani, a hajrában viszont védekezni kényszerült a mögötte érkezőkkel szemben. Kiss végül a leintésig ötödik maradt, győzött a német Sascha Lenz, megelőzve honfitársait, René Reinertet és Stephanie Halmot.

A kamion Eb magyarországi versenyhétvégéje vasárnap egy újabb időmérő edzéssel, és további két futammal folytatódik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik