Kamion Eb: Kiss Norbert negyedik lett Mogyoródon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.06.17. 15:07
A negyedik helyen ért célba a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes pilótája a gyorsasági kamion Eb magyarországi versenyhétvégéjének vasárnapi első futamán.

Kiss szombaton, a hétvége első két futamán előbb második, majd ötödik volt.

A 33 éves szombathelyi versenyző a vasárnap délelőtti időmérő edzésen – hasonlóan szombathoz – a negyedik helyen végzett, a pole pozíciót a négyszeres Eb-győztes német Jochen Hahné szerezte meg. Kiss előtt zárt a kvalifikáción a címvédő cseh Adam Lacko, ő harmadik lett, a második rajtkockát pedig a magyar Oxxo Racing brit pilótája, Ryan Smith foglalta el.

A rajtnál Kiss nem tudott javítani, sőt nagyot kellett küzdenie, hogy meg bírja tartani a negyedik helyet, majd a harmadik kanyarban megpróbálta megtámadni az előtte száguldó Lackót, ám a két kamion összeért, s úgy tűnt, a magyar pilóta versenygépe sérült meg jobban.

Kiss első lökhárító nélkül, a levegőben lógó bal hátsó sárvédővel igyekezett tartani a negyedik helyet, az első három pozícióban pedig sorrendben Hahn, Smith és Lacko száguldott.

Az élen haladó négyesfogatban a leintésig nem történt változás, igaz, az utolsó két körben Lacko közel ért Smithhez, de előzni nem tudott.

A kamion Európa-bajnokság mogyoródi versenyhétvégéjének zárófutamát 15.45-től rendezik a Hungaroringen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik