Kamion Eb: Kiss Norbert bebiztosította újabb címét

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2015.10.03. 16:29
null
Kiss Norbert (jobbra) megvédte címét (Fotó: MTI)
Címét megvédve megnyerte a kamion Európa-bajnokság idei szezonját Kiss Norbert, az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája a sorozat spanyolországi állomásának szombati napján.

A csapat tájékoztatása szerint a 30 éves szombathelyi versenyző – aki az egész idényben nagy fölényben volt a riválisokkal szemben – Jaramában a leggyorsabbnak bizonyult a szombat délelőtti időmérő edzésen, majd rajt-cél győzelmet aratott a délutáni első futamon, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert az összetett pontversenyben.

 

„Hogy tökéletes idény volt-e? Nyilván nem, úgy meg végképp, hogy én mindenben képes vagyok hibát találni, mert szerintem csak így lehet folyamatosan fejlődni. Ettől függetlenül azonban nagyon büszke vagyok a csapatra és arra, ahogy végigcsináltuk ezt a szezont, hogy minden versenyhétvégén a legjobbak voltunk, és most megszereztük a második Európa-bajnoki címet" – mondta Kiss Norbert.

Azt mondta, a futamgyőzelem nem volt annyira sima, mint szokott lenni, mert a végére elfogytak a gumijai, úgyhogy Antonio Albacete nagyon felért, de előzési pozícióba nem került. S hogy milyen visszhangja volt a győzelmének a boxutcában? Igazából ez már jó néhány versenyhétvége óta papírformának számított, csak idő kérdése volt, mikor koronázzák meg a magyart, úgyhogy azért olyan nagy szenzációt nem keltett. Persze, megünnepelték, de nem nagyon, mert következett a második versenyfutam.

„Szeretem ezeket a második futamokat, mert amióta mi is erősek vagyunk és tudunk előzgetni, nagyon jó érzés átverekedni magam a mezőnyön. Ezúttal a nyolcadikról a harmadik helyre zárkóztam fel, és mivel szeretek versenyezni, az Eb-cím megszerzése után sem kellett extra motivációt gyűjtenem hozzá. Egyszerűen csak élveztem a pillanatot" – tette hozzá Kiss, akire vasárnap további két versenyfutam vár.

Az Európa-bajnokság a jövő hét végén, a franciaországi Le Mans-ban zárul.

KAMIONOS EB, 33-34. FUTAM, JARAMA
1. verseny: 1. Kiss Norbert (magyar, MAN), 2. Albacete (spanyol, MAN), 3. Hahn (német, MAN)
2. verseny: 1. Adam Lacko (cseh, Freightliner) 24:08.939, 2. Vrsecky (cseh, Freightliner) 19.051 mp h., 3. Kiss Norbert 19.496 mp h
Az Eb állása: 1. Kiss Norbert 540 pont – már Európa-bajnok, 2. Hahn 381, 3. Lacko 380

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik