Kamion Eb: Kiss Norbert rajt-cél győzelmet aratott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.09.05. 14:52
A címvédő Kiss Norbert, az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája nyerte meg a kamion Európa-bajnokság Hungaroringen zajló versenyhétvégéjének szombati első futamát.

A 30 éves szombathelyi versenyző rajt-cél győzelmet aratott, ezzel 81 pontra növelte az előnyét az összetettben az ezen a futamon második cseh Adam Lackóval szemben. A harmadik helyen a háromszoros Eb-győztes német Jochen Hahn ért célba.rajt-cél győzelmet aratott, ezzel 81 pontra növelte az előnyét az összetettben az ezen a futamon második cseh Adam Lackóval szemben. A harmadik helyen a háromszoros Eb-győztes német Jochen Hahn ért célba.

A rajt utáni első kanyarban Kiss megtartotta a vezető helyet, s az első kör végére már több mint két másodperces előnyt autózott ki, majd ezt további két kör alatt csaknem megduplázta. A folytatásban a regnáló magyar Európa-bajnok hibátlan vezetéssel örvendeztette meg a lelátókon helyet foglaló tízezer hazai szurkolót, akik minden egyes körben hangos buzdítással fogadták a célegyenesben.

Kiss fél távnál már hat másodperccel vezetett a második Adam Lacko előtt, a leintésig pedig még tovább növelte a fórját, a célba érkezéskor 7.7 másodperc volt a különbség közte és Lacko
között.

A szombati második futamot – amelyen Kiss a fordított rajtrács szabálya miatt a nyolcadik helyről rajtol – 16 órakor rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik