Kamion Eb: 76 pont Kiss Norbert előnye a magyar futam előtt

Vágólapra másolva!
2015.08.31. 08:54
null
Kiss Norbert jó formában érkezik a Hungaroringre (Fotó: MTI)
Az volt a terv, hogy a kamiont sérülés nélkül vigye célba mind a négy versenyen, és a lehető legkevesebb rizikót vállalva a lehető legtöbb pontot gyűjtse. Sikerült. A csehországi Mostban megrendezett kamionos Európa-bajnoki futamon is Kiss Norbert volt a legeredményesebb, így tovább növelte az előnyét az összetett pontversenyben.

A szombati győzelem és negyedik pozíció után vasárnap egy második és egy negyedik helyet gyűjtött be a magyar versenyző, aki ezen a hétvégén már hazai pályán, a Hungaroringen száguld.

„A vasárnapi időmérésen Hahn gyorsabb volt nálam, ami nagy kár, mert így valószínű volt, hogy nem tudom megnyerni a futamot. Ezen a pályán ugyanis nehéz előzni, és nehéz más mögött menni, mert meleg levegőt kap az autó, és minél közelebb mész, annál melegebb van. A viadal második felében azért megpróbáltam megelőzni, de nem sikerült" – mondta Kiss Norbert, aki a fordított rajtrács miatt a második viadalt a hetedik rajtpozícióból kezdte meg.

„Albacetét megelőztem, de közvetlenül ezután Reinert és Körber összement előttem, és nagyon nehezen tudtam őket kikerülni. A harmadik helyért még harcban voltam, ám nem sikerült megszereznem. Összességében nem lehetek elégedetlen, hiszen öt ponttal sikerült növelni az előnyömet az összetettben, ami így már hetvenhat pont" – mondta Kiss, aki örömmel nyugtázta, hogy kamionja csak „fénysérüléseket" szenvedett, vagyis a csapatnak nem lesz sok munkája, mielőtt szeptember első hétvégéjén a Hungaroringen versenyezne.

Erre nyilván a mezőny is készül; sokan kérdezték Kisstől a hétvége folyamán, hogy milyen is lesz a mogyoródi F1-es pálya. S hogy mit válaszolt? Azt, hogy a Hungaroring nem ígérkezik könnyűnek – különösen kamionnal...

KAMION EURÓPA-BAJNOKSÁG, 23-24. FUTAM, MOST
3. verseny:
1. Jochen Hahn (német, MAN) 22:47.849, 2. Kiss Norbert (magyar, MAN) 0.428 másodperc hátrány, 3. Albacete (spanyol, MAN) 1.052 mp h. 4. verseny: 1. Adam Lacko (cseh, Freightliner) 22:55.908, 2. Vrsecky (cseh, Freightliner) 3.371 mp h., 3. Hahn (német, MAN) 4.792 mp h
Az Eb élcsoportja: 1. Kiss Norbert 374 pont, 2. Lacko 298, 3. Hahn 275

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik