Indy 500: fegyveres rablás áldozata lett az edzéselső

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.23. 08:41
Megdöbbentő események történtek helyi idő szerint vasárnap este 10 óra körül Indianapolisban az idei Indy 500-as futam rajtelsőségét néhány órával korábban megszerző Scott Dixonnal és feleségével, valamint a társaságukban lévő korábbi háromszoros Indy 500-as győztes Dario Franchittivel. A társaságot egy a versenypályától néhány kilométerre lévő gyorsétteremnél ugyanis két tinédzser kirabolta. A 14 illetve 15 éves tettest a rendőrség később elfogta.

Scott Dixon az Indy 500 időmérőjének megnyerése után feleségével és korábbi Team Ganassi-s csapattársával, Dario Franchittivel a pályához közeli gyorsétterembe mentek, hogy több versenyzőnek is vacsorát vigyenek.

Miközben a kocsijuk ablakát letekerve leadták a rendelésüket az autós önkiszolgáló kasszánál, két fiatal a járműhöz ugrott és pisztolyt szegezett a volánnál ülő Dixon fejéhez és az autóban ülők pénztárcáit és telefonjait megszerezve, azonnal elszaladtak.

Az esetről az érintettek nem nyilatkoztak, de a vasárnapi időmérőn a hetedik helyet megszerző Tony Kaanan elmondta, a károsultakat „csak" anyagi kár érte, személyi sérülés nem történt.

A helyi rendőrség hétfő reggel bejelentette, hogy az éjszaka folyamán elfogta a feltételezett elkövetőket, egy 14 és egy 15 éves helyi fiút.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik