Indy 500: az ütközést akarta elkerülni, nagy baleset lett a vége

Vágólapra másolva!
2020.08.23. 22:21
Óriási baleset történt a 104. Indy 500-as verseny 92. körében vasárnap este, amikor a megcsúszó Conor Dalyt ki akarta kerülni az újonc Oliver Askew, ám végül csúnyán a bokszutca bejárata előtti falba csapódott.

A 92. kör végén kiállt a biztonsági autó egy korábbi balesetet követő rendrakás végeztével, de gyakorlatilag csak végighajtott a bokszutcán, s jöhetett vissza máris, mivel a négyes kanyarból kifordulva Conor Daly autója hátulja megúszott, a bokszutca bejáratánál megforgott, majd a balra lévő falnak ütközött.

A mögötte nem sokkal érkező Oliver Askew viszont már csupán a füstöt látta, valamint hogy előtte a pályán lassítanak, s nincs menekülési útvonala, csak balra a falba. Két lehetősége volt: vagy telibe találja Daly autóját, vagy a saját versenygépét kormányozza a baloldali falba.

Az újonc az utóbbi mellett döntött, s ugyan maga szállt ki a hatalmas becsapódás után a négykerekűjéből, az egészségügyi személyzet azonnal kezelésbe vette a láthatóan kissé megroggyant Askew-t. Utóbb kiderült, bevágta a térdét, más komoly baja nincs.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik