Hosszabbítás: Sébastien Loeb, a boldog ember

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.24. 21:54
null
A francia ikon nagyra tartja Michelisz Norbertet, vele harcol a legtöbbet a pályán (Fotó: AFP)
Imádja a test test elleni küzdelmet, utál rizikózni, és semmin sem változtatna, ha visszapörgethetné az idő kerekét. Sébastien Loeb a túraautó-világbajnokság mezőnyének kétségtelenül egyik legkiemelkedőbb alakja – még akkor is, ha kilenc világbajnoki címét raliban szerezte. Michelisz Norbertet nagyra tartja, s van szerencséje közelről ismerni, hiszen vele találkozik, vele harcol a legtöbbet a pályán. Megjegyzendő: a tisztelet kölcsönös.

 

– Mi lenne a három kívánsága, ha kifogná az aranyhalat?
– Egészséges szeretnék maradni, jól és boldogan élni a kislányommal és a feleségemmel, és… Szeretném megnyerni a világbajnokságot!

– Ez talán saját erőből is sikerül, nem? Mit gondol, mennyi időbe telik?
– Nehéz megmondani, mert ez egészen más, mint a rali – más képességek kellenek ahhoz, hogy itt gyors légy, mint a raliban. Szóval azt sem tudom, hogy egyáltalán elérem-e egyszer azt a szintet, amelyet szeretnék, hogy képes leszek-e a világbajnoki címért harcolni. Sok mindent kell még tanulnom, aztán majd meglátjuk.

– Az ellenfelek azt mondják, ahhoz képest, hogy még mindig nincs sok tapasztalata a túraautózásban, elég bátor…
– Ez azt jelenti, hogy vakmerő? Hogy rizikót vállalok? Hát ez egyáltalán nem igaz rám! Persze az autósport önmagában rejt kockázatot, de ha végignézi a pályafutásomat, sokkal kevesebb autót törtem össze az évek során, mint a vetélytársaim, és ez jó érzés. És attól, hogy szakágat váltottam, hogy itt megy a test test elleni küzdelem, a mentalitásom semmit sem változott. Igaz, vállalok kockázatot, az előzéseknél ez olykor elkerülhetetlen, de szerintem nem a rizikózás a legfőbb erényem.

– Teljesített egy szezont, van már kedvenc pályája?
– Spa nagyon jó, és persze van még jó néhány, amelyen szeretek versenyezni.

– Például a Hungaroring?
– Ha már rákérdezett, az is. A magyar pályán élvezetes vezetni, az egyetlen hátránya talán, hogy nagyon nehéz előzni rajta – a tavalyi versenyt például ez nem tette túl izgalmassá. Remélem, az idén más lesz. Maga a pálya egyébként nagyon technikás – gyors és lassúbb kanyarok váltakoznak, észnél kell lenni.

– Mit gondol Michelisz Norbertről?
– Sokat harcolunk egymással – talán ő az, akivel a leggyakrabban találkozom a pályán, talán vele vívom a legtöbb nagy csatámat. De ebből nincsen probléma kettőnk között, mert nagyon fair pilóta, és kedves fiú.

A Sébastien Loebbel készült exkluzív interjú további részletei a Nemzeti Sport szombaton megjelenő, Hosszabbítás című mellékletében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik