Gyorsasági autó: Michelisz vasárnap is dobogón a német TCR-ben

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2020.08.16. 18:11
null
Michelisz Norbert vasárnapi is dobogón végzett (Fotó: AFP, archív)
A szombati futamgyőzelem után vasárnap, a fordított rajtrácsos futam végén a dobogó második fokára állhatott Michelisz Norbert a német TCR-bajnokság nürburgringi viadalán.

 

Hasznos hétvége volt. Nem is csak azért, mert Michelisz Norbert egy futamgyőzelemmel és egy második hellyel alapozta meg a szeptemberben esedékes WTCR-szezonkezdetet, hanem azért is, mert nyolc hónap kihagyás után visszarázódott a versenyhétvégék ritmusába, így ezzel már nem lesz dolga, amikor élesben megy a játék. A túraautó-világkupa címvédője beugróként érkezett a sorozatba, ahol természetesen mindenki őt akarta legyőzni, hiszen az eredményeit ismerve az hatalmas dicsőség.

Ebben a sorozatban a fordított rajtrácsos futamon az időmérő első nyolc helyezettre rajtol fordított sorrendben, ám Michelisz elől hárman is kiestek különböző okokból, így a magyar versenyző az ötödik helyről várta a rajtot. „Eseménydús futam volt, egy kicsit nehezebb, mint az előző napi, de nem azért, mert a harmadik sorból rajtoltam, hanem azért, mert a fékkel volt egy kis gondom, összességében azonban nincs okom panaszra, hiszen a cél ezen a napon a dobogós helyezés volt – nyilatkozta a Hyundai színeiben versenyző Michelisz. – A második hely volt számomra a maximum ezen a versenyen, de nem bánkódom, hiszen ha valaki a hétvége előtt azt mondja, hogy én leszek a legjobb az időmérőn, nyerek egy futamot és szerzek egy második helyet, azt gondolkodás nélkül aláírtam volna.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik