Forróságban melegítettek Lónyaiék a vk-futamra

Vágólapra másolva!
2014.06.10. 12:32
null
Sivatagi hőségben készült Gyulán a spanyol vk-futamra a Lónyai, Garamvölgyi páros
A spanyol világkupafutamra melegítettek. Persze, ha az időjárást nézzük, melegíthettek volna valamelyik sivatagi versenyre is, ugyanis a gyulai országos bajnoki futam rekkenő hőségben zajlott – ami viszont nem vette el a párosok harci kedvét.

A Lónyai Pál, Garamvölgyi Zoltán kettős a spanyol vk-futamra hangolódott Gyulán, ahol az ötödik helyen ért célba.

„Szombaton apróságokkal küszködtünk, például az egyik szakaszon nem ment az ablaktörlő, először csak keveset láttunk, utóbb meg már semmit, úgyhogy az ivóvizünkkel locsoltuk a szélvédőt, aztán meg már azzal sem. De élveztük az autózást – a pályák ugyanis nagyon jók, ez vérbeli terepraliverseny volt" – mondta Lónyai, aki azt is hozzátette, nem vállaltak semmi kockázatot, de nyomta a gázt, ahogyan csak tudta, és a negyedik szakasz után ment volna még vagy kettőt, mert annyira lendületbe jött.

A második napon a páros tovább folytatta a felzárkózást.

„Az első szakaszt elvállaltuk, és elég jót mentünk, a másodikon második időt autóztunk, ami elég jó, a végén pedig már nem vállaltunk rizikót, mert túl messze volt a negyedik helyen álló Hangodi Zoli. Jó érzés, hogy bár a legutóbbi futamon rommá törtük a BMW-t, most abszolút ötödikként és kategória-másodikként célba értünk. Megnyugtat, hogy ilyen jó szervizhátterünk van" – mosolygott Lónyai, aki egyáltalán nem volt elégedetlen, hiszen az ellenfelek erősek voltak, nekik meg egyébként is az volt a céljuk – amint már fentebb is említettük –, hogy teszteljenek a spanyol vk-futamra.

„Beértünk a célba, és ez a lényeg. A pályák jók voltak, élveztük a versenyt, nem tévedtünk el, és vasárnap már annyira meleg sem volt, mint szombaton, úgyhogy elégedett vagyok" – tette hozzá a navigátor, Garamvölgyi Zoltán.

A versenyt a cseh Miroslav Zapletal nyerte meg, aki már a szombatot is az élen zárta. Egyenesen Egyiptomból érkezett, szóval lendületben volt, és a hőség sem jelentett számára újdonságot. Mögötte Fekete Antal, majd pedig a Schlesser-csapat hazánkban épült autójával versenyző Joan Roca Villa érkezett.

GYULAI VÁRFÜRDŐ-KUPA, AZ OB 3. FUTAMA

Abszolút végeredmény: 1. Miroslav Zapletal, Maciej Marton (cseh, Hummer Evo3) 3:12:02, 2. Fekete, Tóth Gy. (Cargo Racing, Nissan Pickup) 5:42 perc hátrány, 3. Roca Villa, Blanco García (spanyol, Team Schlesser) 7:22 p h., 4. Hangodi Zoltán (HQ Racing, Klement Mosquito) 8:11 p h., 5. Lónyai, Garamvölgyi (LP Racing, BMW X5) 8:47 p h., 6. Szalay, Bunkoczi (Opel Dakar Team, Opel Mokka) 9:43 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik