HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.01.08 15:27 Frissítve: 2019.01.08 16:07

F3: Ralf Schumacher fia egy sorozatban magyar párjával

Az ázsiai Formula–3-as sorozatban szerepel az idén Keszthelyi Vivien magyar autóversenyző, aki a következő kiírásban párjával, David Schumacherrel is összecsap a versenypályán.

Keszthelyi Vivien egy sorozatban indul párjával, David Schumacherrel

 

A korábban az F1-ben szereplő Ralf Schumacher 17 éves fia már egy éve alkot egy párt a 18 éves magyar hölggyel, és a jövőben sem kell távol lenniük egymástól, hiszen azonos versenysorozatban folytatják.


Egy éve alkotnak egy párt

„Sokan kérdezték a baráti körünkből, hogy milyen kihatással lesz a kapcsolatunkra, hogy egy sorozatban indulunk. Ennek nincs jelentősége, hiszen mindketten a karrierünket tartjuk szem előtt és egy profi autóversenyzőnél elengedhetetlen, hogy külön tudja választani a magánéletet a versenyzéstől. Amellett, hogy a legjobb eredményt szeretnénk elérni, más céllal vágunk majd neki az első F3-as sorozatunknak. Davidnak már van tapasztalata a formula kategóriában, neki az autó megismerése a fő cél. Nekem ez lesz az első formulaautós bajnokságom, így én a tapasztalatszerzést, a vezetéstechnika elsajátítását és a W Seriesre való felkészülést tartom elsődlegesnek” – mondta Keszthelyi Vivien, aki az első női pilóta lesz a magyar autósport történetében, aki egy teljes szezon keretein belül eljut a nemzetközi F3-as kategóriáig.

Keszthelyi tavaly a német Audi R8 LMS-kupában, Michael Schumacher unokaöccse a német F4-es bajnokságban lett az év újonca, s mindketten azonnal továbbléptek.

Mivel nem csapattársak lesznek, Ázsiába még  külön utaztak, de szerdától már újra együtt lehetnek a burirami kollektív teszten. Bár ott sem elsősorban egymásra figyelnek majd.

„Hozzászoktunk ahhoz, hogy nem tölthetünk minden percet együtt. Ez az időszak a fejlődésről és a karrierünk építéséről szól. Mindketten a vezetésre szeretnénk koncentrálni és arra, hogy a legjobb eredményt érhessük el” – szögezte le Keszthelyi.

A versenypályán Michael Schumacher unokaöccse (középen) és Keszthelyi Vivien is a karrierjére koncentrál
2018.11.15 13:12:44

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Európa legnépszerűbb crossoveréhez teljesen új benzines hajtásláncok érkeztek. (x)

2018.11.11 23:41:20

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Az utolsó métereken dőlt el a futamgyőzelem és az abszolút bajnoki cím sorsa a nyíregyházi idényzárón.

2018.10.25 13:13:45

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Ez a negyedik, Sunderlandben gyártott modell, mely elérte az egymilliós darabszámot (x).

2018.10.25 17:16:50

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Magas felszereltségű különleges kiadást dobott piacra a Nissan. (X)

2018.09.24 16:46:37

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A Nissan bevezette a Technológia Bajnokai limitált kiadást a kategóriateremtő Nissan Qashqai crossoverből. (x)