F3: Doohan a pole-ban, a bajnoki éllovas a 9. helyen Szocsiban

Vágólapra másolva!
2021.09.24. 12:58
null
Doohan egyelőre mindent megtett, hogy elkapja Haugert a bajnoki csatában (Fotó: DPPI)
Jack Doohan indulhat a pole pozícióból a Formula–3 oroszországi idényzárójának főfutamán. A bajnoki pontversenyt vezető Dennis Hauger a kilencedik helyen zárta a kvalfikációt Szocsiban, Tóth László a 27. helyről kezdheti meg a szezon utolsó versenyeit.

 

Az eredeti tervekkel ellentétben Szocsiban rendezik a Formula–3 utolsó versenyhétvégéjét, ráadásul idén először ugyanazon a hétvégén rendeznek Formula–2-es futamokat is. A fiatalabbik korosztály programja az első és egyetlen szabadedzéssel vette kezdetét, amit Caio Collet zárta az élen.

A brazil pilóta mögött Victor Martins, a harmadik pozícióban Frederik Vesti végzett a délelőtti tréningen. Tóth László a 25.-ként zárta az idény utolsó szabadedzését. A bajnoki éllovas Dennis Hauger a nyolcadik leggyorsabb kört autózta.

AZ F3-AS BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Dennis Hauger (norvég, Prema) 193 pont
2. Jack Doohan (ausztrál, Trident) 154 pont
3. Clément Novalak (francia, Trident) 122 pont
4. Victor Martins (francia, MP Motorsport) 117 pont
5. Frederik Vesti (dán, ART GP) 117 pont

A Formula–1-es nyitó tréning után rendezték meg az F3-as időmérőt, amit azonban mindössze néhány perc után félbe kellett szakítani, ugyanis a tapadáshiánnyal küzdő Jonny Edgar kicsúszott a 14-es kanyarban, s az autóját a gumifal állította meg. A korlátozás szerencsére nem tartott sokáig, a folytatásban a bajnoki címre hajtó, ám az edzésen technikai problémával küzdő Jack Doohan ugrott az élre.

Az első helyen egyébként nem történt sokszor változás, de a nagy forgalom és a gyakori megcsúszások megnehezítették a versenyzők dolgát. Doohan egészen az utolsó percig az élen állt, ám Clément Novalaknak végül sikerült elhappolni előle a pole pozíciót a főfutamra.

A francia versenyző mellőle, Doohan, a második rajtsorból Johnathan Hoggard és Vesti indulhat az idény utolsó futamán, aminek Hauger a kilencedik helyről vághat neki. Tóth a 27. helyen zárta az oroszországi kvalifikációt.

Mivel szombatra esőt jósolnak Szocsiban, változik a hétvége lebonyolítása. Az első futamra szombaton reggel került volna sor, ám végül előrehozták azt péntek délutánra. Az első sprintverseny 16.25-kor veszi kezdetét, a pole pozícióból Martins várhatja a piros lámpák kialvását.

FRISSÍTÉS: Az időmérő után kiderült, hogy technikai probléma miatt rossz köridőt jelzett Doohan autója, így nem Novalak, hanem az ausztrál versenyző vághat neki az első rajthelyről a vasárnapi futamnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik