F2: Nagyon hálás vagyok, hogy élek – Correa videóban üzent

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.09. 20:16
Az augusztus végi spái F2-es versenyen súlyos sérüléseket szenvedő Juan Manuel Correa először üzent videóban, részvétét fejezte ki a balesetben elhunyt Anthoine Hubert családjának, és beszélt a tragédiáról is, ami megváltoztatta az életét.

Az ecuadori születésű, amerikai F2-es versenyző, Juan Manuel Correa az augusztus végén rendezett szombati futamon szenvedett gerinc- és lábsérüléseket a második körben történt balesetben, amelyben Anthoine Hubert életét vesztette.Juan Manuel Correa az augusztus végén rendezett szombati futamon szenvedett gerinc- és lábsérüléseket a második körben történt balesetben, amelyben Anthoine Hubert életét vesztette.

Correa állapotát stabilizálni tudták, és a tragédia másnapján négyórás műtéten esett át Belgiumban. Ezt követően Nagy-Britanniába szállították, ahol egy speciális orvosi csapat vette kezelésbe, és akut légúti distressz szindrómát állapított meg nála, ezért több mint két hétig mesterséges kómában tartották.

Az ébresztés után Correa állapota gyorsan javult, és tüdeje is eléggé erőssé vált, így immár egy másik londoni klinikán az orvosok újabb operációt tűztek ki, amely elengedhetetlen volt ahhoz, hogy elkerülhessék jobb alsó lábszárának részleges amputációját. A versenyző ugyanis a hosszú műtét mellett döntött, ami összesen 17 órán át tartott, és a család közleménye szerint sikerrel járt.

A pilóta akkor szólalt meg először közlemény útján, köszönetét fejezve ki a sok támogató üzenetért, legutóbb pedig Instagram-oldalán tett közzé hosszabb videót, amelyben elhunyt versenyzőtársa, Anthoine Hubert családjának fejezte ki részvétét.

„Sziasztok! Visszatértem. Úgy döntöttem, visszatérek a közösségi oldalaimra. Nagyon durva öt hét áll mögöttem. Még nem tudtam nyilvánosan, ezért most szeretném kifejezni a részvétemet a Hubert családnak. Mindenkit sokkolt, hogy ilyen baleset megtörténhetett. Sosem tudhatod... nem igazán gondolsz arra, hogy ilyesmi megtörténhet, főleg nem, hogy veled, egészen addig, amíg meg nem történik" – kezdte Correa.

„Nyilván hosszú út áll még előttem, és az is bizonytalan még, hogy teljesen felépülhetek-e valaha. Viszont nagyon hálás vagyok, hogy élek, és hálás vagyok azoknak az embereknek, akik mellettem voltak az elmúlt öt hétben. Hálás vagyok a családomnak is, hogy támogatott. Szeretteim nélkül ezt nem tudtam volna végigcsinálni. Ez az egész megváltoztatta az életemet, azt, ahogyan a dolgokat látom, és az életről gondolkodom" – árulta el a versenyző, és a sok kapott üzenetre is kitért.

„Szeretném megköszönni a támogatást és az üzeneteket az olyan embereknek is, akiket személyesen sem ismerek. Szinte mindegyiket elolvastam, egész nap olvastam, és próbáltam válaszolni annyira, amennyire csak tudtam, vagy legalább lájkolni a kommenteket. Csak szeretném elmondani, hogy az összeset el fogom olvasni. Ezrével jöttek üzenetek, szóval nem egy nap alatt fogok velük végezni, de nagyon köszönöm őket, sokat jelentenek nekem."

„Ez van, ami megtörtént, megtörtént. Elfogadtam a helyzetet, és minden, amit tehetek, hogy pozitívan állok a dolgokhoz, és olyan keményen dolgozok, amennyire csak tudok, hogy a lehető leggyorsabban és legjobban felépüljek" – tette hozzá, és az előtte álló időszakról is beszélt.

„A tervek szerint jövő hétfőn lesz újabb műtétem, ami az utolsó lesz itt, Londonban. Ezt követően november elején Miamiba utazom, hogy láthassam a testvéreimet, és megkezdhessem a teljes felépülést, ami az orvosok szerint tíz hónaptól egy évig is eltarthat, és csak ezt követően lehet megmondani, valójában mi is a helyzet a jobb lábammal, hiszen jelenleg fémkeret van rajta, és nem is mozgathatom, hogy gyógyulhasson. És ez így is lesz legalább nyolc-tíz hónapig."

„Meglátjuk, mi történik, de pozitív vagyok, nincs is más választásom. Vagy itt sajnálom magam, és depressziós leszek, vagy elfogadom, hogy ez van, pozitív maradok, és minden tőlem telhetőt megteszek a felépülésem érdekében" – mondta Correa.

I'm back

14.9k Likes, 1,851 Comments - Juan Manuel Correa (@juanmanuelcorrea_) on Instagram: "I'm back "

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik