DTM: rajt-cél győzelmet aratott Di Resta az első hungaroringi futamon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.02. 14:46
null
Az első futam dobogósai: Lucas Auer (balra), Paul di Resta és Nico Müller (Fotó: Dömötör Csaba)
A pole pozícióból induló Paul di Resta nyerte a német túraautó-bajnokság (DTM) szombati versenyét a Hungaroringen. A második helyen a szintén mercedeses Lucas Auer végzett, míg a harmadik Nico Müller lett Audival.

 

Paul di Resta indulhatott az élről az első hungaroringi versenyen. A Mercedes pilótája jól kapta el a rajtot, és meg tudta tartani az első helyet, mögötte azonban kemény csata alakult ki a második pozícióból induló Nico Müller és az őt támadó Lucas Auer között. Utóbbinak sikerült megelőznie audis ellenfelét, aki viszont nem sokkal később visszavette a pozíciót.

A szabályok értelmében minden versenyzőnek (legalább) egyszer a bokszba kell látogatnia friss gumikért, Jamie Green, Bruno Spengler és Philipp Eng pedig ezt már rögtön az első kör végén megtette. Az élmezőnyből Auer autóján cseréltek először kereket, az osztrák versenyző a 6. körben hajtott a bokszba új abroncsokért.

Di Resta sem maradt kinn sokkal tovább, a skót négy körrel később kapott friss gumikat. Egy körrel ez után az addig második helyen haladó Müller is a bokszutcában járt, és sikerült Di Resta elé visszajönnie, akit még Auer is átugrott a korai kerékcseréjével – az osztrák mellesleg ezzel átvette a vezetést. A skót azonban próbált javítani a helyzetén, és két körrel rá megelőzte Müllert.

Nem kellett sokat várni a beígért esőre – mindössze néhány körrel a start után elkezdett szemerkélni, ám annyira minimálisan, hogy egyáltalán nem volt hatással a verseny alakulására.

A 22. körben Di Resta Auer mellett is el tudott menni, ám ez az előzés inkább elengedésnek tűnt utóbbi részéről. Utolsóként a mezőnyből Mike Rockenfeller teljesítette a kerékcserét, az audis a 27. körben járt a bokszban.

Bár René Rast végig támadta Müllert a harmadik helyért, ám lemaradt a dobogóról. Di Resta ezzel szemben megnyerte a viadalt, őt márkatársa, Auer követte a második helyen. Pontszerző helyen végzett továbbá Edoardo Mortara, Gary Paffett, Robin Frijns, Loic Duval, Jamie Green és Dani Juncadella.

Nehéz versenyen van túl a futam előtt az összetettet még vezető Timo Glock. A német már a 3. körben letudta a kötelező kerékcserét, utána viszont szenvedett, és végül pontot sem szerzett. Az összetettben így átvette a vezetést Paffett, a brit 7 ponttal előzi meg a második Glockot. Győzelmével Di Resta feljött a harmadik helyre, azonban az ő lemaradása már nagyobb – 23 pontra van Paffett-től.

A DTM hungaroringi programja vasárnap 8.30-kor folytatódik a harmadik szabadedzéssel. Az időmérőt 11.20-kor, a versenyt pedig 13.30-kor rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik