DTM: Eng örül, hogy megint tévedett; Wittmann azt hitte, ő is elüti a szerelőit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.03. 16:32
null
A dobogósok (Fotó: Dömötör Csaba)
Bokszutcai káoszt és nem kis meglepetésre hármas BMW-sikert hozott a német túraautó-bajnokság (DTM) magyarországi versenyhétvégéjének második futama. A pole-ból induló Lucas Auer sportbírókat gázolt, míg a győzelem végül Marco Wittmanné lett. A versenyt követően összegezte a történteket az első három helyezett.

 

A szombati napot és a vasárnapi kvalifikációt elnézve nem sokan gondolták volna, hogy csak BMW-pilótákat láthatunk a dobogón a mogyoródi versenyhétvége záró napján. A második versenyt azonban Marco Witmann nyerte márkatársai, Timo Glock és Philipp Eng előtt. Pedig a győztes a futamot követően elárulta, hogy majdnemLucas Auer és Bruno Spengler sorsára jutott a bokszutcában.

„A mai napon a mi oldalunkon állt a szerencse. A verseny előtt reménykedtünk az esőben, de meglepődtünk, hogy ilyen korán érkezett, a stratégiánk viszont kiváló volt – mondta elégedetten a kétszeres DTM-bajnok. – Nagyon csúszós volt az aszfalt a bokszutcában, én is majdnem belecsúsztam a szerelőimbe, szóval gyors felépülést kívánok a sérülteknek. Az újraindításnál nem akartunk túl sokat kockáztatni, hiszen tudtuk, hogy az előttünk lévők még nem voltak a bokszutcában. Elégedett vagyok a mai nappal, hiszen a tizennegyedik helyről rajtolva egyáltalán nem gondoltuk, hogy huszonöt ponttal megyünk haza.”

Timo Glock indulhatott a legelőkelőbb helyről a BMW-sek közül, ám az első körben összeakadt Nico Müllerrel, amely következtében visszaesett az utolsó helyre. Valószínűleg ekkor még nem gondolta, hogy a verseny végül úgy alakul a számára, hogy dobogóra tud állni, és visszaveszi az első helyet a bajnoki összetettben.

„Tegnap nem volt meg a sebességünk, de ma sokkal jobbak voltunk – vélekedik Glock. – Az időmérőn viszont hibáztam a négyes kanyarban, enélkül az első háromban végezhettem volna. Jól alakultak a dolgok ma a számunkra. A szerencse segített, de ahogy Marco is mondta, a legfontosabb most az, hogy a sérültek mihamarabb felépüljenek. A végén megkaptuk az információt, hogy az előttünk lévők még nem voltak kinn, szóval tudtuk, hogy ki kell maradnunk a balhékból és annyi pontot kell szereznünk, amennyit csak lehet."

Ahhoz képest, hogy csupán az első szezonját teljesíti a DTM-ben, hat versenyből már kettőnek is dobogóra tudott állni a végén Philipp Eng. Pedig az osztrák versenyző kétségbe vonta csapata döntését a mai versenyen a stratégiát illetően – utólag persze belátja, hogy jó volt hallgatni a kollégáira.

„A lausitzringi hétvége után újra dobogóra állni nagyszerű eredmény. A legnagyobb elismerés persze a BMW-s srácoknak jár, akik akkor hívtak ki a bokszba, amikor. Mondtam nekik, hogy kint tudnék maradni még egy körig, de ők szóltak, hogy jöjjek, én pedig szerencsére megint tévedtem" – mondta mosolyogva Eng.

Ezzel véget ért a DTM magyarországi versenyhétvégéje. A bajnokság három hét múlva folytatódik a Norisringen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik