Autósport: Michelisz saját istállója olasz és magyar pilótát indít

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2017.03.21. 10:07
null
Michelisz Norbert számára decemberben kristályosodott ki egy saját csapat alakításának gondolata
Feladatokban eddig sem volt hiány, Michelisz Norbert azonban újabb nagy célt tűzött ki maga elé: saját versenycsapatot alapított, amely egy olasz és egy magyar pilótát indít a TCR-sorozatban.

 

Szakmailag vajon ki lehetne hitelesebb nála? Vajon ki tanulna szívesebben bárki mástól, mint tőle? Michelisz Norbert saját versenyistállót alapított, amely a fiatal magyar versenyzők tehetséggondozását, szakmai támogatását tűzte a zászlajára.

A Honda gyári pilótájának persze a túraautó-világbajnokságon is van feladata bőven – főleg, hogy csapata idén a világbajnoki cím megszerzését tűzte ki célul –, így a csapatvezetői teendőket nem ő, hanem Bári Dávid, látja majd el. A névegyezés nem véletlen, Dávid a magyar WTCC-pilóta versenymérnökének, Bári Gergelynek a testvére, s maga is versenymérnök.

A M1RA névre keresztelt csapat a mindössze 17 éves magyar Tassi Attilát és a tapasztalt és rendkívül eredményes olasz Roberto Colciagót veti be az április első hétvégéjén rajtoló TCR-sorozat futamain – mindketten Honda Civic Type R-t irányítanak.

„A saját csapat alakításának gondolata decemberben kristályosodott ki, mert hirtelen több körülmény is kedvezett a megvalósításhoz – fejtette ki az index.hu-n vezetett blog-bejegyzésében Michelisz. – A megfelelő társ Bári Dávid személyében, a megfelelő autó és a megfelelő bajnokság is elérhetővé vált. Nem szalaszthattam el az alkalmat.”

Michelisz azért döntött a TCR mellett, mert van saját tapasztalata a sorozatról és a technikáról, és mert tudja, hogy jó autóról és színvonalas sorozatról van szó.

S hogy miért lett a csapat neve M1RA?

Mert az értelmezhető Michelisz Racingként ugyanúgy, mint Miraként, s utóbbi nevet választotta a versenyző és felesége a születendő első gyermekének. Így a csapat neve Micheliszt mindig a kislányára emlékezteti majd. Ami pedig a pilótaválasztást illeti: Tassi Attila az újdonsült csapattulajdonoshoz hasonlóan szimulátorral kezdte a pályafutását, s azon kevesek közé tartozik, akik az elmúlt tíz évben legyőzték Micheliszt.

„A bajnoki címért szállnánk harcba – írta a blogjában a célokról Michelisz. – Tudom, hogy újoncként ez merész célkitűzés, de hiszek a nagy kihívásokban. Az eredményt egyelőre tapasztaltabb versenyzőnktől, Roberto Colciagótól várjuk, de a hosszabb távú cél egyértelműen az, hogy magyar bajnokot neveljünk a TCR-ben. Tassi Attilában abszolút látom az ehhez szükséges képességeket.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik