T. A. 2017.03.21 10:07 Frissítve: 2017.03.21 11:29

Autósport: Michelisz saját istállója olasz és magyar pilótát indít

Feladatokban eddig sem volt hiány, Michelisz Norbert azonban újabb nagy célt tűzött ki maga elé: saját versenycsapatot alapított, amely egy olasz és egy magyar pilótát indít a TCR-sorozatban.

Michelisz Norbert számára decemberben kristályosodott ki egy saját csapat alakításának gondolata

 

Szakmailag vajon ki lehetne hitelesebb nála? Vajon ki tanulna szívesebben bárki mástól, mint tőle? Michelisz Norbert saját versenyistállót alapított, amely a fiatal magyar versenyzők tehetséggondozását, szakmai támogatását tűzte a zászlajára.

A Honda gyári pilótájának persze a túraautó-világbajnokságon is van feladata bőven – főleg, hogy csapata idén a világbajnoki cím megszerzését tűzte ki célul –, így a csapatvezetői teendőket nem ő, hanem Bári Dávid, látja majd el. A névegyezés nem véletlen, Dávid a magyar WTCC-pilóta versenymérnökének, Bári Gergelynek a testvére, s maga is versenymérnök.

A M1RA névre keresztelt csapat a mindössze 17 éves magyar Tassi Attilát és a tapasztalt és rendkívül eredményes olasz Roberto Colciagót veti be az április első hétvégéjén rajtoló TCR-sorozat futamain – mindketten Honda Civic Type R-t irányítanak.

„A saját csapat alakításának gondolata decemberben kristályosodott ki, mert hirtelen több körülmény is kedvezett a megvalósításhoz – fejtette ki az index.hu-n vezetett blog-bejegyzésében Michelisz. – A megfelelő társ Bári Dávid személyében, a megfelelő autó és a megfelelő bajnokság is elérhetővé vált. Nem szalaszthattam el az alkalmat.”

Michelisz azért döntött a TCR mellett, mert van saját tapasztalata a sorozatról és a technikáról, és mert tudja, hogy jó autóról és színvonalas sorozatról van szó.

S hogy miért lett a csapat neve M1RA?

Mert az értelmezhető Michelisz Racingként ugyanúgy, mint Miraként, s utóbbi nevet választotta a versenyző és felesége a születendő első gyermekének. Így a csapat neve Micheliszt mindig a kislányára emlékezteti majd. Ami pedig a pilótaválasztást illeti: Tassi Attila az újdonsült csapattulajdonoshoz hasonlóan szimulátorral kezdte a pályafutását, s azon kevesek közé tartozik, akik az elmúlt tíz évben legyőzték Micheliszt.

„A bajnoki címért szállnánk harcba – írta a blogjában a célokról Michelisz. – Tudom, hogy újoncként ez merész célkitűzés, de hiszek a nagy kihívásokban. Az eredményt egyelőre tapasztaltabb versenyzőnktől, Roberto Colciagótól várjuk, de a hosszabb távú cél egyértelműen az, hogy magyar bajnokot neveljünk a TCR-ben. Tassi Attilában abszolút látom az ehhez szükséges képességeket.”


A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.02 12:29:44

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Emanuele Pirro, a Le Mans-i 24 órás ötszörös győztese interjút adott a Nemzeti Sportnak.

2008.10.27 21:17:44

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2017.08.12 08:37:15

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

„Az ember minden versenyen tanul valamit, hiszen különböző körülményeket, pályákat, versenyeket ismer meg.”

2017.08.11 09:26:24

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

„Olimpiai bajnok akarok lenni” – exkluzív interjú a kétszeres Dakar-győztes Nasszer al-Attijah-val.

2017.07.01 11:23:41

Egyéb autó-motor KOHÁN GERGELY

A gyomrod felköltözik az agyad mellé, a füled bedugul, a szemed pedig ki akar folyni a helyéről.