Autósport: Michelisz, Kiss és Szalay a Mikulásgyár GP-n

Vágólapra másolva!
2017.12.11. 08:44
Mikulás-sapkás gyerekek vették birtokba a Hungaroring célegyenesét és boxait vasárnap. Hazánk Formula–1-es versenypályája az idén csatlakozott a Mikulásgyár kezdeményezéséhez, megnyitott egy gyűjtőpontot a kapuin belül, s az egészet megfejelte azzal, hogy hagyományteremtő szándékkal megrendezte a Mikulásgyár Grand Prix-t, amelyen hazánk legismertebb autóversenyzői segédkeztek a célegyenesben megtartott akadályverseny sikeres lebonyolításában. A kommentátor és hangulatfelelős Szujó Zoltán és Rákóczi Ferenc volt.

 

A túraautó-világbajnokságon ezüstérmet szerző Michelisz Norbert egyenesen a párizsi díjkiosztó gáláról érkezett, hogy elrajtoltassa a versenyt, nehéz volt eldönteni, hogy a gyerekek azt élvezik jobban, hogy közös fotót készíthetnek vele, vagy azt, hogy futhatnak a legendás aszfaltcsíkon. Michelisz rajtoltatott, Kiss Norbert kamionos Európa-bajnok irányított a fordulóban, a célban a Hungaroring elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt és Dakarra készülő Szalay Balázs adta át a nyeremény Mikulás-sapkákat a futóknak.

„A gyerekek nagyon bátrak és elszántak, ami nem csupán a futóverseny során derült ki, hanem akkor is, amikor habozás nélkül beszálltak a tűzoltóautó kosarába, hogy feldíszítsék a Ring karácsonyfáját. Bevallom, bíztam benne, hogy nekem ezt nem kell megtennem, mert tériszonyom van. Nagyon örülök, hogy csatlakozhattam ehhez a kezdeményezéshez, s hogy játékos formában az ő figyelmüket is felhívhattuk a közlekedésbiztonság fontosságára” – mondta Michelisz Norbert, aki Gyulay Zsolttal együtt beállt babgulyást, illetve kakaós csigát porciózni a versengésben elfáradt gyerekeknek.

„A Hungaroring számára fontos a társadalmi szerepvállalás, a szezon során jó néhányszor szervezünk olyan aktivitást, amelynek a főszereplői gyerekek, s most is jó érzés volt látni, mekkora örömet szereztünk a családoknak. Bár a kisvonat szokatlan jármű a Hungaroringen, látva a sikerét, lehet, hogy állandósítjuk” – viccelődött Gyulay Zsolt, a Hungaroring elnök-vezérigazgatója, de azt ő is belátta, hogy a legnépszerűbb program mégiscsak az volt, hogy tűzoltóautó kosarából lehetett karácsonyfát díszíteni.

 

„Én még mindig hiszek a Mikulásban” – mosolygott kamionos Európa-bajnokunk Kiss Norbert, s csatlakozott hozzá a Dakar-ralira készülő Szalay Balázs is, aki elárulta, ő még az idén is kitette az ablakba a csizmáját, s kapott is bele csoki Mikulást. A Dakar-ralin ezzel óvatosabban bánik, ugyanis előfordult a sivatagban, hogy aki a sátrán kívül hagyta a csizmáját, reggelre kelve nem ajándékot, hanem skorpiót talált benne.

Ilyesmitől most nem kellett tartani, igaz, a téli időben nem is akarta senki levenni a csizmáját. Helyette elmentek kisvonatozni, vagy Hop on, Hop off busszal járták be a pálya aszfaltcsíkját, terepjárókkal a Hungaroring vadregényes erdejét, vagy éppen a fűtött boxokban találták meg az őket legjobban szórakoztató programot – részeg-szemüveges vezetést, kerékcsere-szimulátort, Mikulás-kereső versenyt. Hatalmas tetszést aratott, hogy az egyik boxban állt egy piros autó – no nem a Télapó szánja, hanem egy valódi Ferrari. No meg a Gender Racing két Formula–Renault-ja, amelyeket közelről is szemügyre vehettek a gyerekek.

„Látszik, hogy ebben a programban a szívük-lelkük benne volt” – köszönte meg a programot az egyik nagycsaládos apuka, jelezve, hogy a Mikulásgyár Grand Prix résztvevői nagyon jól érezték magukat a különleges eseményen.

A Hungaroringen kialakított Mikulásgyár gyűjtőponton továbbra is várják az ajándékokat a tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú ruhákat, könyveket és játékokat. A gyűjtőpont december 22-éig hétfőtől szombatig 9 és 17 óra között tart nyitva a mogyoródi versenypályán.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik