Autósport: Keszthelyi Vivien célja a német túraautó bajnokság

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.04.04. 13:04
null
Valóságos gépszörnnyel verseny a debreceni lány (Fotó: MTI)
Az Audi tehetséggondozó akadémiájának 17 éves növendéke és csapata szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a 2018-as versenyévadban az újonnan induló Audi R8 LMS GT Cupban áll rajthoz, a mezőny a hasonló teljesítményű autókat felvonultató német túraautó-bajnokság, a DTM futamaival azonos helyszíneken és egy időben versenyez majd. Ennek köszönhetően június első hétvégéjén a magyar szurkolók a Hungaroringen is láthatják a debreceni születésű pilótát.

Keszthelyi Vivien elmondta, az elsőkerék-meghajtású autók számára kiírt Audi Sport TT Cup sorozat után idén egy hátsókerék-meghajtású, 5200 köbcentis, csaknem 500 lóerős Audi R8 LMS GT-vel folytatja. Hozzátette, ez egyben azt is jelenti, hogy a nagyobb lóerőhöz képest kisebb leszorító erővel bíró „gépszörnnyel” jóval bonyolultabb műszaki paraméterek mellett kell helyt állnia. A fiatal versenyző megjegyezte, a célja továbbra is az, hogy első magyar autóversenyzőként bekerüljön a DTM mezőnyébe.

Virginia Möckl, a sorozatot indító Seyffarth Motorsport képviselője Budapesten számolt be először a GT-szériáról, amelynek összesen 12 versenye lesz.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség elnöke elmondta, Keszthelyi Vivien jó példa lehet minden fiatal számára, ráadásul többször bizonyította már tehetségét, s pályafutása a magyar autósportnak is büszkeséget jelent.

Mátrabérci Sándor, az Audi márkaigazgatója kiemelte, az Audi sportrészlegének komoly sikerei vannak, s az külön öröm számukra, hogy Keszthelyi Vivien által ennek magyar pilóta is részese. Az eseményen Mátrabérci egy utcai autóval lepte meg a tinipilótát, aki nemrég szerezte meg a jogosítványt.

Keszthelyi Vivien eddigi túraautós pályafutása során 2014-től 73 versenyből 60 dobogós helyezést ért el, 2016-ban, mindössze 15 évesen a -2000 köbcentis túraautó kategória abszolút országos bajnoka volt, tavaly pedig az Audi Sport TT Cup versenyzőjeként a nemzetközi versenysorozatok történetének legfiatalabb magyar pontszerzője lett.

Az Audi R8 LMS GT Cupon összesen 12 versenyen, hétvégénként két időmérőn és két teljes értékű futamon versengenek a pilóták. A sorozat május elején Németországban, Hockenheimben rajtol, ezt követi a Lausitzring, a harmadik versenyhétvégén, júniusban érkezik Magyarországra, majd Anglia és Olaszország következik, a szezonzáróra a Nürburgringen kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik