Autósport: Gyulay Zsolt továbbra is maradna a szövetség élén

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.01.16. 19:41
Továbbra is elvállalná a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) vezetését elnökként Gyulay Zsolt. Szándékát a szervezet vasárnapi tisztújító közgyűlése előtt közleményben jelezte.

A sportvezető az MTI-hez szerdán eljuttatott programnyilatkozatában úgy fogalmazott, a Hungaroring Sport Zrt. vezetése mellett a közelmúltban újabb fontos állami feladattal bízták meg – októberben a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. élére nevezték ki –, ezért határozott célja volt, hogy a közgyűlésen benyújtsa lemondását.

„Rengetegen kerestek meg az autósport különböző szakágaitól az elmúlt hetekben, hogy maradjak a szövetség, és egyben a sportág élén, mert a személyemben látják a belső egység megteremtésének, a teljes megbékélésnek a zálogát” – írta Gyulay Zsolt, hozzátéve, hogy emiatt úgy döntött, ha a tagság bizalma töretlen, akkor vállalja a megbízatást. Ugyanakkor ahogyan korábban is nyilatkozott, a jelenlegi állami feladatai miatt általa hitelesnek tartott szakembereket kért fel arra, hogy segítsék a munkáját.

„Megállapodtam Móczár Péterrel, hogy vállalja el mellettem a májusban elhunyt Frank Tamás által a haláláig betöltött általános alelnöki posztot, valamint Szamos Miklóssal, az MNASZ sportszakmai alelnökével, hogy folytassa eddigi munkáját” – írta a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.
Jelezte, új elnökségi tagjelöltként felkérte Láng Zsolt országgyűlési képviselőt, Budapest II. kerületének polgármesterét, aki a kormányzati ügyekben lehet segítségére, illetve Botka Endrét, aki többek között a rali szakág problémáinak megoldásában tud közreműködni.

Gyulay Zsolt hozzátette, bízik abban, hogy az idén aláírhatják a Formula–1-es Magyar Nagydíj megrendezéséről szóló szerződést, amellyel 2021-ig biztosított lesz a futam jövője, továbbá, hogy a tavaly mélypontra került rali szakág „feltámad”, illetve a túraautó-világbajnokság mogyoródi versenyhétvégéjét ugyanolyan sikerrel tudják majd megrendezni, mint az előző évben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik