Autósport: Angliában tesztel a sci fi-F1 mezőnye - videók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.04. 09:53
null
Futurisztikus külső, futurisztikus hang, seregnyi korábbi F1-es pilóta a Formula E tesztjén (Fotó: FIA)
Elkezdődött a szeptemberben rajtoló Formula E autós sorozat első hivatalos kollektív tesztje az angliai Doningtonban. A kizárólag elektronikus hajtással működő autók közül húsz körözött a korábban F1-es futamnak is otthont adó ringen, a futurisztikus hangú autók volánjai mögött 11 egykori F1-es pilóta ült.

Az autók előszörgurultak pályára azóta, hogy júniusban megtették a próbaköreiket szintén Doningtonban, de esőben.

A halkan süvítő gépekkel a körözés mellett egy rajtgyakorlatot is végrehajtottak – a futurisztikus hangú indulást a videón megtekintheti.

A leggyorsabb Sébastien Buemi volt Lucas di Grassi előtt, de ott van a mezőnyben a korábban F1-es futamon is indulók közül (az időeredmények sorrendjében) Bruno Senna, Stéphane Sarrazin, Jarno Trulli, Jaime Alguersuari, Karun Chandhok, Franck Montagny, Jérome d'Ambrosio, Nick Heidfeld és Scott Speed is.

Két hölgy, Katherine Legge és a Kiss Pál Tamással egy sorozatban, az AutoGP-ben versenyző Michela Cerruti is körözött – előbbi volt a leglassúbb, utóbbinak nem jött össze mért kör.

Buemi körideje 1:35.475 perc volt, tavaly az AutoGP-sek versenyeztek itt, Narain Karthikeyan 1:16.796 perces időeredményt ért el – ám az alap pályához képest egy sikánt iktattak a célegyenes elé, így nem lehet összevetni a két sorozat eredményeit.

AZ ELSŐ FORMULA E-RAJT

HOSSZABB FELVÉTEL A TESZTRŐL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik