AutoGP: Kiss Pál Tamás kétszer lett második Ausztriában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.20. 12:21
Kiss Pál Tamás két második helyezést ért el új csapata, a brit Virtuosi autójával az AutoGP-sorozat ausztriai versenyhétvégéjén.

A magyar versenyző a jobb eredmények reményében szerződött át az osztrák Zelétől a Virtuosihoz, és az első versenyhétvége eredményei alapján jól döntött: aZelével a legutóbbi öt versenyéből csak egyszer állt dobogón, ám a váltás utáni első két versenyén máris második lett a Red Bull Ringen.

Az első futamon (amelyet kivételesen nem szombaton, hanem vasárnap reggel tartottak meg) a második helyről rajtolva elhúzott a pole-ban beragadó Szato Kimija mellett, és a kerékcseréjéig meg is tartotta vezető pozícióját. Ám a japán rivális, aki előbb cserélt kereket, Kiss boxkiállása után üldözőbe vette a magyart, és kilenc körrel a vége előtt megelőzte. Kiss végül új csapattársát, Andrea Rodát maga mögött tartva lett második.

A második futamot a hetedik helyről kezdte Kiss Pál Tamás, és Roda mögött a második pozícióban fejezte be. Szato a 3. helyről autója meghibásodása miatt kiesett.

A versenyhétvége után Kiss Pál Tamás újra a pontverseny második helyén áll, visszaelőzve Kevin Giovesit és Markus Pommert, csak Szato előzi meg. A következő versenyhétvége augusztus 16-17-én lesz a Nürburgringen.

A pontverseny állása 12 futam után (még 4 van hátra): 1. Szato Kimija (japán) 181 pont, 2. Kiss Pál Tamás 138, 3. Andrea Roda (olasz) 133, 4. Kevin Giovesi (olasz) 131, 5. Markus Pommer (német) 125, 6. Michela Cerrutti (olasz) 97

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik