HIRDETÉS
HIRDETÉS
TÓTH ANITA 2017.11.30 23:38 Frissítve: 2017.12.01 00:38

Alázat, veríték – Tóth Anita jegyzete

HIRDETÉS

 

 
WTCC: Michelisz körrekorddal első a szabadedzésen

Vajon mikor gondolt először arra, hogy egyszer a világbajnoki címért küzdhet?

Talán már tizenévesen, amikor először egy szimulátor volánja mögé ült? Vagy amikor már szimulátorbajnokként lehetőséget kapott a Zengő Motorsporttól, hogy igazi versenyautót vezessen? Később, amikor zöldfülűként megnyerte az első világbajnoki futamát a híres-hírhedt makaói utcai pályán a falak között? Amikor tavaly év elején gyári szerződést kapott a Hondától? Vagy csak a legutóbbi verseny után, amelyen kiderült, hogy hat és fél pontos hátránnyal utazhat az idényzáróra?

Michelisz Norbert hatalmas lehetőség kapujában áll. Péntek este a villanyfényes katari pályán megszerezheti a magyar autósport első világbajnoki címét. Micsoda nagyszerű lenne!

Főleg úgy, hogy az első néhány évben maga sem hitte, valóság, ami vele történik. Minden szezon végén úgy volt vele, benne van a pakliban, hogy nem tudja folytatni. Járt hát tovább a Közgázra, nézte az álláslehetőségeket, arra az esetre, ha mégis úgy adódna, az autóversenyzésnek vége... Szerencsére nem így történt. Mert bár az élete fenekestül felfordult, végeredményben olyan irányt vett, amilyenről sokan csak álmodnak.

Nyilván jó néhány álmatlan éjszakája, millió verítékcseppje van ebben, de Michelisz Norbert mostanra eljutott addig, hogy a túraautó-világbajnoki cím egyik fő várományosa. A Honda teljes gyári csapata mögötte áll, őt támogatja. Megdolgozott érte. Alázattal, minden tudását, tehetségét és elszántságát mozgósítva hosszú éveken keresztül.

Amikor arról kérdezik a mérnökeit, milyen ember Michelisz Norbert, egyikük azt mondja, kimért, pontos, precíz, jó értelemben véve kicsit olyan, mint egy robot. Intelligensen áll az autóhoz és az autóversenyzéshez, mindig pontosan azt teszi, amit kell. Másikuk hozzáteszi, hogy emberként nagyon figyelmes, szerény, jólelkű srác, érti és érzi, mi zajlik körülötte.

Előbbi miatt elismerik csapata tagjai, és kalapot emelnek előtte a riválisok, utóbbi miatt pedig imádják szurkolói – s történjék bármi péntek este, ezen semmi sem változtat.

Azért persze senki sem bánná, ha a „királyt” meg is koronáznák...

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.12 11:38:11

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Tarquini az első futamon kiesett, a másodikon nem indult, Muller vezeti a vk-pontversenyt.

2018.04.28 10:34:17

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A WTCR-ben a hétvégén háromból két versenyen dobogóra állna a Hungaroringen.

2018.04.23 11:30:56

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2018.04.07 08:18:25

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

„Az agresszivitás nem hátrány a túraautózásban, de a kiegyensúlyozottságban rejlik a siker titka.”

2018.04.03 13:29:04

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Egy magyar csapat, három magyar pilóta vesz részt a háromfutamos versenyhétvégéken.

HIRDETÉS
HIRDETÉS