Alázat, veríték – Tóth Anita jegyzete

Vágólapra másolva!
2017.11.30. 23:38

Vajon mikor gondolt először arra, hogy egyszer a világbajnoki címért küzdhet?

Talán már tizenévesen, amikor először egy szimulátor volánja mögé ült? Vagy amikor már szimulátorbajnokként lehetőséget kapott a Zengő Motorsporttól, hogy igazi versenyautót vezessen? Később, amikor zöldfülűként megnyerte az első világbajnoki futamát a híres-hírhedt makaói utcai pályán a falak között? Amikor tavaly év elején gyári szerződést kapott a Hondától? Vagy csak a legutóbbi verseny után, amelyen kiderült, hogy hat és fél pontos hátránnyal utazhat az idényzáróra?

Michelisz Norbert hatalmas lehetőség kapujában áll. Péntek este a villanyfényes katari pályán megszerezheti a magyar autósport első világbajnoki címét. Micsoda nagyszerű lenne!

Főleg úgy, hogy az első néhány évben maga sem hitte, valóság, ami vele történik. Minden szezon végén úgy volt vele, benne van a pakliban, hogy nem tudja folytatni. Járt hát tovább a Közgázra, nézte az álláslehetőségeket, arra az esetre, ha mégis úgy adódna, az autóversenyzésnek vége... Szerencsére nem így történt. Mert bár az élete fenekestül felfordult, végeredményben olyan irányt vett, amilyenről sokan csak álmodnak.

Nyilván jó néhány álmatlan éjszakája, millió verítékcseppje van ebben, de Michelisz Norbert mostanra eljutott addig, hogy a túraautó-világbajnoki cím egyik fő várományosa. A Honda teljes gyári csapata mögötte áll, őt támogatja. Megdolgozott érte. Alázattal, minden tudását, tehetségét és elszántságát mozgósítva hosszú éveken keresztül.

Amikor arról kérdezik a mérnökeit, milyen ember Michelisz Norbert, egyikük azt mondja, kimért, pontos, precíz, jó értelemben véve kicsit olyan, mint egy robot. Intelligensen áll az autóhoz és az autóversenyzéshez, mindig pontosan azt teszi, amit kell. Másikuk hozzáteszi, hogy emberként nagyon figyelmes, szerény, jólelkű srác, érti és érzi, mi zajlik körülötte.

Előbbi miatt elismerik csapata tagjai, és kalapot emelnek előtte a riválisok, utóbbi miatt pedig imádják szurkolói – s történjék bármi péntek este, ezen semmi sem változtat.

Azért persze senki sem bánná, ha a „királyt” meg is koronáznák...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik