BORSIK RICHÁRDonline 2007.01.14 01:04 Frissítve: 2011.04.08 00:02

Minden magyar célba ért, a legelőkelőbb helyen Szabó Gergő végzett

Minden magyar célba ért Dubaiban. A 24 órás közel-keleti futamot a legelőkelőbb helyen a Budaörs Motorsport pilótája, az osztrák dízel VW Golfban ülő Szabó Gergő zárta, aki a kategóriagyőzelem mellett abszolút 16. lett. A többszörös bajnok ralis élvezte a megbízhatósági viadalt, de azért nem lesz pályaversenyző.

Az küzdelem nyomait viselô VW Golf ? benne Szabó Gergôvel ? az elôkelô 16. helyen zárt abszolútban
Az küzdelem nyomait viselô VW Golf ? benne Szabó Gergôvel ? az elôkelô 16. helyen zárt abszolútban
„Embert próbáló, de remek dolog ez. Ralisként sokat tanultam, amit az aszfaltos futamokon majd felhasználhatok. Az autó várakozáson felül teljesített. Bár két balesetünk is volt, technikailag nem volt gondunk, és míg a nagy benzines autókban átlag óránként váltottak sofőrt, mi kétóránként tettük ugyanezt. Csak egy gondom akadt: harminchat órája nem aludtam… Az osztrák csapat meg volt elégedve velem, hiszen ugyanolyan köridőket mentem, mint amilyeneket az ő gyakorlott pilótáik” – mondta Szabó Gergő, akit az osztrákok meg is hívtak egy júliusi, japán megbízhatósági versenyre.

A BOVI Motorsport két autója közül a GT3-as Porsche abszolút 46. lett, a szépségdíjas Silver Sting három hellyel előrébb jött be nyaktörő tempóban. Az együléses gép a prototípusok között harmadik lett.

„Balszerencse kísérte a versenyzésemet, ennek ellenére igen nagy élménnyel lettem gazdagabb. A sötéttől előzőleg tartottam, aztán, tessék, ugyanolyan tempót mentem, mint nappali világosságban – mondta az egyik pilóta, Talmácsi Gábor. – Éjjel váltóprobléma miatt kellett a boxban vesztegelnem jó fél órát. Amikor reggel visszaültem, a bal hátsó tengely ment szét, úgy húztak be, ráadásul még a vontatókötél is elszakadt. Akkor azt hittem, vége a dalnak, de húsz perc múlva már megint a pályán voltam, köszönet a szerelőknek. Nagyot hajráztunk, az utolsó órákban majdnem tíz helyet javítottunk” – értékelt Talma, aki a rövid négykerekű kiruccanás után teljes erővel koncentrál az előtte álló gyorsaságimotoros- szezonra.

A negyedik magyar autó, a Zengő Motorsport Seat Leon Monsterje is tengelyproblémákkal küszködött az elején, aztán húsz helyet javítva végül 46.-ként végzett a 24 órás aszfaltszaggatásban.

„Életem első huszonnégy órás futama volt, célba akartunk érni, sikerült teljesítenünk” – összegzett Zengő Zoltán pilóta, egyben csapatvezető.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.22 09:31:58

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

„Vertem a fejemet a falba, hogyan követhettem el ilyen hibát?!”

2017.11.04 10:32:38

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Ötször operálták, majdnem le kellett vágni a lábát, de ma már a hétköznapokon nem zavarja a sérülés.

2017.10.26 10:17:59

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

„Bunkoczi Laci nehezebben viseli a magaslatot, de majd szerzünk neki kokacserjelevelet…”

2017.10.02 12:29:44

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Emanuele Pirro, a Le Mans-i 24 órás ötszörös győztese interjút adott a Nemzeti Sportnak.

2008.10.27 21:17:44

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu