Megyék Csatája: gaming házból nyerte meg a LoL-selejtezőt az Illés Akadémia Spirit

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.10.18. 19:43
Magabiztosan menetelt a döntőig az Illés Akadémia Spirit csapata a Megyék Csatája első League of Legends selejtezőjében. A Vas megyei klub nem először mutatta meg, hogy komolyan kell számolni velük, ha a magyar mezőnyben kell megmérkőzniük. A fináléban sem kegyelmeztek ellenfelüknek, de a sikerben a legkülönlegesebb, hogy egy gaming házban játszottak a fiatalok, akik bejutottak a megyei döntőben.

Mi az a gaming ház?
Egy sikeres csapat mögött kiépített infrastruktúra található, aminek része lehet egy olyan helyszín, ahol együtt gyakorolhatnak a játékosok és az edző. Ahogy a klasszikus sportokban, úgy az e-sportban is lehetősége van a kluboknak, hogy elvonuljanak edzőtáborba, ahol csak egyetlen dologra kell koncentrálniuk. Ez jelen esetben a League of Legends, amiben a csapat kommunikációja legalább annyira fontos, mint az egyéni képességek. Az Illés Akadémia Spirit menedzsere, Szabella Olivér árult el részleteket erről a gaming házas megoldásról, ami Magyarországon egyelőre ritkaságszámba megy.

„A szituáció az, hogy a játékosainknak, bármely csapatról legyen szó, megvan az a lehetősége, hogy életvitelszerűen leköltözzenek Szombathelyre az Illés Akadémia gaming házába. Jelenleg két játékos él ezzel a lehetőséggel, ők teljes ellátásban részesülnek az akadémia részéről. Középtávú célunk, hogy oktatási lehetőséget is biztosítsunk a kiválasztott tehetségeknek, melynek jelen évben zajlik a próbaideje. Ha ez beválik, mindenkinek le kell majd költöznie és életvitelszerűen az akadémián kell majd laknia. Nos ennek feltétele a lakcímkártya, ideiglenes (vagy állandó ) szombathelyi lakcímmel. Ez a bootcampek idején is szükséges feltétel a csapataink minden (lenn tartózkodni kívánó) tagja számára, hiszen így tudjuk megoldani nekik a közlekedési támogatást és a lakhatást is. A játékosok a csatlakozás előtt mindig tájékoztatást kapnak, hogy, ha ki szeretnék használni az edzőtáborozás lehetőségét, akkor kötelezően ideiglenes szombathelyi lakcímmel kell rendelkezzenek.

A LoL csapatra kitérve, az MNEB vége után sikerült a csapat egy részét egyben tartani, gyakorolni sokat velük, majd csatlakozott hozzánk NoizR is hogy segítse a felkészülést. Természetesen a játékosok is rotáltak valamilyen szinten, de kialakult hamar az a 6 játékos akivel dolgozni szerettünk volna és sikerült egyben tartani az IAS-t. A selejtezőkre nem tartottuk szükségesnek, hogy bootcamppel készüljünk, viszont a bajnokság során több alkalommal eszközölni fogjuk a lehetőséget, hogy minél jobb eredményeket érhessünk el. Úgy gondolom, az edzőtáborozás nagyon sokat tud segíteni, többet is, mint azt az ember gondolná. A következő szombathelyi túrájuk a srácoknak pont most hétvégén lesz.”

Ne feledjétek, hogy folyamatosan zajlik a Megyék Csatája Országos E-sport Verseny regisztrációs szakasza. Nevezni a megyekcsataja.hu oldalon tudtok, ahol további részleteket tudhattok meg a versenyről!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik