FIFA: néhány fontos dolog, amit a posztokról tudni érdemes

Vágólapra másolva!
2020.10.05. 22:50
Ez azt jelenti, hogy van kapus, és előtte a védelem, a középpálya és a csatársor kap helyet. A hálóőr esetében nem nagyon lehet tovább ragozni a témát, de a többi poszton azért van némi eltérés a pálya egyes részeit illetően, szóval vegyük át, hogy milyen szerepkörök is vannak a FIFA-ban. A csapat megépítése mellett érdemes még egy nagyon fontos dologra odafigyelni, hiszen indult októberben a Megyék Csatája is, amiről egy vérbeli FIFA játékosnak nem érdemes lemaradnia, így ha teheted látogasd meg a megyekcsataja.hu weboldalt és add le a nevezésed.


● SW – söprögető
● RB – jobb oldali védő
● CB – középső védő
● LB – bal oldali védő
● RWB – jobb szélső védő
● LWB – bal szélső védő
● DM – védekező középpályás
● LM – bal oldali középpályás
● CM – középső középpályás
● RM – jobb oldali középpályás
● RW – jobb szélső
● LW – bal szélső
● CAM – támadó középpályás
● ST, FW – csatár
● RS/RF – jobb oldali csatár
● CS/CF – középső csatár
● LS/LF – bal oldali csatár

A hátvédek vagy védők a kapus és a középpályások között helyezkednek el. Feladatkörük az ellenfél gólszerzési kísérleteinek meghiúsítása. A magas hátvédek gyakran előremennek a csapatuk javára megítélt szögleteknél és szabadrúgásoknál, kihasználva magasságukat a gólszerzés érdekében. Négy fajta hátvédet különböztetnek meg: középhátvéd, söprögető, szélső hátvéd és felfutó szélső hátvéd.

A középpályások a hátvédek előtt és a csatárok mögött helyezkednek el. A támadóknak ők készítik elő labdát, a legtöbb támadás a középpályán folyik át, így sokszor a játéktér ezen részén dől el az eredmény. Típusai: belső középpályás, védekező középpályás, támadó középpályás, szélső középpályás.



A csatárok azok a játékosok, aki a csapatból a legközelebb helyezkednek el az ellenfél gólvonalához. Az elsődleges és legfontosabb feladatuk a gólszerzés. A csapatok legalább egy, de legfeljebb három támadóval játszanak. A csatárok általában a legismertebb és legdrágább játékosok közé tartoznak, ők döntik el csapatuk sorsát, ezért a többi játékost "hangyának" nevezik. Típusai: középcsatár, hátravont ék, összekötő és szélső csatár.

Talán ez is segíthet kicsit jobban átlátni a játékot és segíthet a helyes taktika kialakításában.
Ne feledjétek, hogy elindult a Megyék Csatája - Országos E-sport Verseny regisztrációs szakasza.

Nevezni a megyekcsataja.hu oldalon tudtok, ahol további részleteket tudhattok meg a versenyről!

A FIFA 21 október 9-én jelenik PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik