Leekens: Ezt nem lehet, karácsony már rég elmúlt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.23. 21:26
null
Nem sikerült jól Leekens debütálása a magyar kispadon (Fotó: Török Attila)
Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya nem boldog a Kazahsztán elleni vereséget követően, de voltak olyan pillanatok, amelyekben látta a pozitívumokat.

„Négy nap után csoda lett volna, ha minden megoldásunk működik rendesen! Nem vagyok boldog, nem vagyok elégedett, de örültem, hogy a becserélt játékosok megmutatták, hogy karakterük van. A lényeg, hogy nem lehet odaadni a meccs első perceit karácsonyi ajándékként az ellenfélnek, mert hát a karácsony már rég elmúlt. Én sem ilyen kezdésre számítottam…” – értékelt az M4 Sport kamerája előtt Leekens.

„Mondtam, hogy Kazahsztán nagyon nehéz ellenfél, de örülök, hogy azok a játékosok, akiket korábban sokat kritizáltak, ma kőkeményen hajtottak. Ott van például Dzsudzsák, aki őrültként dolgozott végig, nagyon tetszett a hozzáállása!” – tette hozzá a válogatott új kapitánya.

„Az első tizenöt percben aludtunk – kezdte Georges Leekens a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját. – Három ajándékgólt adtunk az ellenfélnek. A második félidőben a cseréknek köszönhetően jobbak voltunk, ugyanakkor nem vagyok elégedett. Nemzetközi szinten a hibákért keményen megfizetünk. Sok játékosunk keményen odatette magát, például Dzsudzsák Balázs is. Az első perctől hajtanunk kell, nem szabad karácsonyi ajándékokat osztogatnunk.”

„Aki bekerül a válogatottba, annak jól kell teljesítenie. Számos sérültünk volt, de ez nem lehet kifogás. Nem szeretek veszíteni, kifejezetten rossz vesztes vagyok.”

„Először is azt akartam látni, hogy ne ajándékozzunk ilyen gólokat – felelte a Nemzeti Sport kérdésére a szövetségi kapitány. – Edzőként, volt védőként utálok ilyen gólokat kapni. Szöglet, átlövés, egyéni hiba, egyszerűen elképzelhetetlen. Ki kellene rúgni a labdát az oldalvonalon túlra. Azért vagyok itt, hogy valamit elérjünk.”

„Nem gondoltam arra, te, jó ég, mit vállaltam – így Leekens a Nemzeti Sport Online felvetésére. – A második félidőben feltámadtunk, de túl későn ébredtünk fel. Ha sikerült volna egyenlítenünk, akkor sem éreztem volna, hogy megérdemelt a végeredmény, mert aki így kezd egy találkozót, az nem érdemel mást, csak vereséget.”

„Gratulálnom kell a kazahoknak, de inkább a saját csapatommal foglalkozom. Az U21-eseink tegnap győztek, jó úton haladunk, de még fejlődnünk kell. Fel tudunk állni ebből a helyzetből. Nem követhetünk el ilyen hibákat, mert akkor hat rúgott góllal tudunk csak meccset nyerni.”

„Azért hibáztunk, mert nem volt megfelelő egyensúly a kezdőcsapatban, sok hiányzónk volt, de biztosan fejlődünk e téren. A csapatban mindenki lelkes, mások is kapnak majd lehetőséget” – zárta mondandóját Leekens.

„Mindkét válogatott számára jó gyakorló mérkőzés volt. Elégedett vagyok csapatom fegyelmezettségével, szervezettségével. Külön örülök, hogy magabiztosan játszottunk. Elsősorban nem az eredmény érdekelt. A magyar válogatott is megmutatta, jó erőkből áll. Sok sikert kívánok neki a közelgő selejtezőkre” – nyilatkozta Sztanimir Sztoilov, a kazahok szövetségi kapitánya.

A sajtótájékoztató vágatlanul

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–KAZAHSZTÁN 2–3 (1–3)

Budapest, Groupama Aréna, 9038 néző. V: Musial (lengyel)
Magyarország: Gulácsi – Bese (Lovrencsics G., a szünetben), Otigba, Fiola, Botka (Hangya, a szünetben) – Dzsudzsák, Kleinheisler (Pátkai, 72.), Elek Á. (Pintér Á., 68.), Ugrai (Németh K., a szünetben) – Szalai, Nikolics (Böde, 76.). Szövetségi kapitány: Georges Leekens
Kazahsztán: Erics – Bejszebekov, Malij, Posztnyikov, Somko – Iszlamhan (Mirosnicsenko, 93.), Kuat (Ahmetov, 84.), Zajnutgyinov (Paragulgov, 72.), Szeidahmet (Percuh, 60.) – Hizsnicsenko (Tungisbajev, 76.), Murtazajev (Szujumbajev, 88.). Szövetségi kapitány: Sztanimir Sztoilov
Gólszerző: Szalai (21.), Németh K. (67.), ill. Murtazajev (6.), Zajnutgyinov (10.), Szeidahmet (39.)

Összefoglaló



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik