Darts PL: Van Gerwen világcsúcsot döntött, majd elbukott

Vágólapra másolva!
2017.03.23. 23:35
null
Michael van Gerwen megdöntötte Phil taylor veretlenségi sorozatát, ami rögtön meg is szakadt (Fotó: Twitter/Ladbrokes)
A darts Premier League manchesteri állomásán Michael van Gerwen megnyerte sorozatban a 44. televíziós meccsét, ezzel új rekordot állított föl. Ám a sorozat még ezen az estén megszakadt…

 

Michael van Gerwen világrekordot ért el a James Wade elleni győztes meccsével. A 7–4-es siker azt jelenti, hogy a holland világbajnok 44-re nyújtotta veretlenségi sorozatát a televíziós meccseket tekintve. Az eddigi rekord 43 volt, amit Phil Taylor ért még el 2004 novembere és 2005 júliusa között.




Phil Taylor nagyon fontos rangadót nyert meg a forduló előtt még éllovas Peter Wright ellen. A 16-szoros világbajnok 7–5-re győzött, noha körátlaga elmaradt a skótétól (98.75–102.45). Ellenben a kiszállója Taylornak kereken 50 százalék volt, míg Wrighté csak 29.41. Taylor először győzte le Wrigthot a Premier League történetében…




Van Gerwen a hátfájdalma miatt kihagyta az ötödik állomást az idei sorozatban, ezért Manchesterben kétszer állt a tábla elé. Van Barneveld 3–0-ra elhúzott honfitársától úgy, hogy a harmadik legben nyolc tökéletes dobás után kihagyta a kilencediket dupla 12-re… Nagy veszélybe kerül a 44 meccses „tévés” veretlenség. A világbajnok már Taylor ellen is megmutatta, hogy ilyen hátrányból is vissza tud jönni, és ellenállhatatlanul a maga javára fordítja a csatát. Visszajött, de a csatát mégis elveszítette. Van Barneveld 7–5-re győzött.

Van Gerwen veretlenségi sorozata tehát rögtön a csúcsdöntés napján megszakadt. Ugyanakkor vigasztalóan hathat, hogy átvette a vezetést a tabellán.

 



Mivel Kim Huybrechts és Jelle Klaasen is kikapott, biztossá vált, hogy ők ketten nem folytathatják tovább a kilencedik forduló után.

DARTS PREMIER LEAGUE
8. ÁLLOMÁS, MANCHESTER

Michael van Gerwen (holland)–James Wade (angol) 7–4
Kim Huybrechts (belga)–Gary Anderson (skót) 2–7
Peter Wright (skót)–Phil Taylor (angol) 5–7
Jelle Klaasen (holland)–Adrian Lewis (angol) 5–7
Raymond van Barneveld (holland)–Michael van Gerwen (holland) 7–5

Az állás:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik