Játékos és csapat kereső

Emlékezés: felavatták Újpesten Bene Ferenc szobrát – galéria

Újpesten felavatták Bene Ferencnek, az UTE egykori kiváló labdarúgójának szobrát. Papp György Zoltán szobrászművész alkotását Bene Ferenc testvére és fia leplezték le, majd a résztvevők megkoszorúzták a szobrot.

Videó: Dzsudzsák magyarul üzent az al-Vahda Twitter-oldalán

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya klubja, az Egyesült Arab Emírségek labdarúgó-bajnokságában szereplő al-Vahda hivatalos Twitter-oldalán küldött videoüzenetet. A klub – minden bizonnyal egy fordítóprogram segítségével – magyarul is írt a videóhoz.

A johannesburgi mosdótól a BL porondjáig – a Qarabag hősének története

A Qarabag szerda este a Chelsea-t fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában. Az azeri együttes kizárólag akkor marad versenyben a továbbjutásért, ha legyőzi angol riválisát, de ehhez hatalmas bravúrra lenne szüksége. A Qarabag idei nemzetközi kupaszereplése persze így is álomszerű, s ez nem jöhetett volna létre Dino Ndlovu és az FC Köbenhavn ellen szerzett kulcsfontosságú gólja nélkül. A 27 esztendős támadó a goal.com-nak mesélt pályafutása kezdeti nehézségeiről, a mélybe zuhanásról, majd a felemelkedésről, valamint az azeri futballcsodáról.

BL: „Nagyon nehéz megmondani, mi hiányzik a Juvénak”

A Juventusnál (1999–2006) hét, a Barcelonánál (2006–2008) két évig játszott a világbajnok Gianluca Zambrotta, s ennek apropóján a madridi Marca hosszabb interjút készített a 2014-ben visszavonult, jelenleg Kínában edzősködő olasz védővel. A negyvenéves exfutballista amellett, hogy elárulta, mit vár a ma esti Juventus–Barcelona rangadótól, azt is elmondta, milyen kezdőcsapatot állítana össze a két topgárda labdarúgóiból.