Hetvenpercnyi Liverpool-csoda, a végén ébredt a Roma

Vágólapra másolva!
2018.04.24. 20:22
null
Mohamed Szalah és Roberto Firmino is kétszer talált be a Roma kapujába (Fotó: AFP)
Óriási lépést tett a BL-döntőbe jutás felé a Liverpool, mivel az elődöntő első felvonásán hazai pályán 5–2-re megverte a Romát. Igaz, a „vörösök” már öt góllal is vezettek, a hajrában azonban kiengedték a kezükből a még nagyobb győzelmet.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
LIVERPOOL (angol)–ROMA (olasz) 5–2 (2–0)
Liverpool, Anfield. V: Brych (német).
LIVERPOOL: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain (Wijnaldum, 18.), Henderson, Milner – Szalah (Ings, 75.), Firmino (Klavan, 93.), Mané. Menedzser: Jürgen Klopp
ROMA: Alisson – Fazio, Manolasz, Juan Jesus (Perotti, 67.) – Florenzi, Strootman, De Rossi (Gonalons, 67.), Kolarov – Nainggolan – Cengiz Ünder (Schick, a szünetben), Dzeko. Vezetőedző: Eusebio Di Francesco
G: Szalah (35., 45.), Mané (56.), Firmino (62., 69.), ill. Dzeko (81.), Perotti (85. – 11-esből)

ONLIVE TUDÓSÍTÁS ITT!

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem húzták feleslegesen az időt a csapatok, a harmadik percre már mindkét kapusnak játékba kellett avatkoznia, ezt viszont Strootman és Szalah próbálkozásánál Karius és Alisson is sikerrel tette.

Vicces közjáték után folytatódhatott csak a meccs, mivel az asszisztens zászlaja többször is megadta magát, így Firmino óriási helyzeténél is csak később derült ki, hogy már lest jelzett.



A lendületesebb hazai támadások Oxlade-Chamberlain sérülésénél törtek meg kissé, Kolarov távoli ágyúzásával pedig kis híján előnybe került a Roma, Karius csak üggyel-bajjal tudta a lécre tolni a labdát.

A Liverpool az első fél óra végén kis túlzással a párharcot is lerendezhette volna, de Mané két hatalmas helyzetből a kaput sem találta el, majd Szalah tekerését Alisson védte.

A 34. percben aztán a szenegáli támadó már bevette a kaput, de lesről, aztán Firmino lövését is hárította a kapus, azonban a 35. percben (igen, „kicsit” nyomott a házigazda...) már megszületett a vezetés, Szalah parádés tekerésénél esélye sem volt a római kapusnak (1–0).

A félidő hajrájában még egy Lovren-kapufát és egy megpattanó Firmino-löketet jegyezhettünk fel, amikor meg már azt hihettük volna, hogy megússzák eggyel az olaszok a játékrészt, jött a brazil támadó zseniális kiugratása, Szalah pedig szenzációsan fejezte be a támadást (2–0).

A Mersey-parti csapat a vérszagot megérezve a szünet után sem ismert kegyelmet. Az 56. percben Szalah a leshatárról lépett ki, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta Manét, és nem sokkal később Robert Firminót is, így a 62. percben már négy volt közte (4–0)!

A vendégek kettős cserével próbálkoztak, erre két perccel rá jött az ötödik gól is... Milner jobb oldali szöglete után Firmino szerzett újabb gólt, ezúttal fejjel (5–0).

A hajrában Klopp levitte Szalahot, s ez mintha összezavarta volna a hazaiakat! Lovrenék „igyekeztek” mindenképpen lövetni egy gólt a rómaiakkal, Edin Dzeko pedig már élt a lehetőséggel, sőt Milner kezezése után Perotti büntetőből újabb találatot jegyzett, vagyis a Roma „csak” 5–2-re kapott ki.

Azt meg már láthattuk, hogy a „farkasok” otthon le tudnak dolgozni háromgólos hátrányt...

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik