Witsel marad, Hulk mehet

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2012.08.18. 10:08
Idén is két fő esélyessel kezdődik majd el a portugál bajnokság, hiszen Sporting-milliók ide, vagy oda, elképzelhetetlennek tűnik, hogy ne a...

Axel WitselIdén is két fő esélyessel kezdődik majd el a portugál bajnokság, hiszen Sporting-milliók ide, vagy oda, elképzelhetetlennek tűnik, hogy ne a Benfica, vagy a Porto nyerjen végül. Eddig ugyan unalmasabb volt a nyár, mint úgy általában szokott lenni, változásokat mindkét oldalon elkönyvelhetünk bőven. Axel WitselIdén is két fő esélyessel kezdődik majd el a portugál bajnokság, hiszen Sporting-milliók ide, vagy oda, elképzelhetetlennek tűnik, hogy ne a Benfica, vagy a Porto nyerjen végül. Eddig ugyan unalmasabb volt a nyár, mint úgy általában szokott lenni, változásokat mindkét oldalon elkönyvelhetünk bőven.

Kezdjük is a sötét oldallal, hiszen jobb túl lenni rajtuk előbb, és aztán magasztalni Rui Costáékat, mint fordítva. Itt rögtön be is kell ismernem, hogy hazudtam: Portóban nem történt egész nyáron semmi említésre méltó, egy fontos ember érkezett, egy távozott, amúgy meg végigozorázták a nyarat, és csak most kezdenek válaszolni a beérkezett e-mailekre.

Lesz mire: Hulk kijelentette, hogy eljött a tökéletes időpont, hogy végre teltház előtt komolyabb csapatban játszhasson, Moutinho elvágyódik, és vannak olyan hülyék, akik még fizetnének is érte(AVB), Fernandóról pedig valami érthetetlen okból mindenhol azt írják, hogy távozni fog, csak arról hallgat mindenki, hogy vajon hova? Persze átgondolva a tényeket, Hulk rég kinőtte a Portót, ő tényleg az a játékos, akinek már visszalépés még egy éven keresztül saját apatejével táplálni a portói közönséget, Moutinho pedig soha nem volt az a típus, aki sokáig kényelmesen érezte volna magát a szürkeségben, reálisan nézve fölfelé viszont már nincs nagyon neki Északon.

Ami tény, hogy ahogy már tudni lehetett, Guarín az Interhez igazolt a kölcsön után, amiért befolyt 11 millió euró, Jackson Martinez pedig 8.8 millióért érkezett, és máris kinevezte magát a Fekete Falcaonak. A kolumbiai imidzs egyelőre bejönni látszik, hiszen rögtön győztes gólt lőtt a Szuperkupa-döntőben, és valamiért tényként kezeli mindenki, hogy idén kiszorítja Klébert és Jankót a kezdőből. Tény, nem nehéz két olyan játékossal megtenni ezt, aki a labdafogó háló eltalálását is komoly kihívásnak kell, hogy tekintse, de azért a végleges középcsatár megtalálása szerintem ennél kicsit bonyolultabb lesz.

Kérdés az is, hogy ki fogja adogatni nekik a labdát? Hulk talán végre tényleg lelép, az áruló csicskák legárulócsicskábbika, Cristian Rodríguez egy újabb rosszabbul sikerült szezon után ingyen az Atletico Madridhoz távozik, ám névrokona, James Rodriguez képesnek látszik a tavalyi második féléve után, hogy idén az új Hulkká váljon. Az Eb-n nem mozgott rosszul Varela sem, így talán ha tényleg megy Hulk, akkor ő is teljes gázzal belehúzhat, bár ezt a legkevésbé sem kívánom neki.Moutinho Hulk

Moutinho Hulkba kapaszkodik, vele együtt menne Angliába

Jól látszik, hogy stabil csapat lesz idén is a Porto, de ahogy tavaly is inkább mi buktuk el a bajnokságot, mint hogy a Porto nyerte volna meg, úgy idén is azt látom, hogy a Porto képes lehet egy szürke, eredményes játékra, de ha nem lesz egy igazi húzóemberük, akkor könnyen beragadhatnak hosszú fordulókra is. Portóban persze még nem láttunk olyat, hogy megérezték volna igazán valakinek a hiányát, így lehet, hogy Hulk is már kiképezte James Rodriguezt, hogy ő is zöld szörnnyé váljon...

Vidámabb, és minket jobban izgató téma saját csapatunk nyári ténykedése, hiszen egyelőre annyit erősödtünk, hogy már a kispadot is nehéz lesz okosan összerakni. Miközben érkezett egy Toto Salvio-Ola John páros 20 millió értékben, visszatért Carlos Martins, és újra bombaformában van Enzo Pérez addig említésre méltó távozó nincs. Wass Danikáért fáj a szívem a legjobban, hiszen ő tökéletes Maxi-pótlék lenne fáradtabb napjainkra, de be kell látni, hogy az ő ambícióival nem érdemes a padon csücsültetni senkit. A másik oldalról még elment Capdevila, aki élete legrosszabb szezonját futotta tavaly, hiszen még a teljesen világtalan Emersont sem tudta kiszorítani a csapatból. Emerson körül egyébként vészjóslóan nagy a csend, és már csak szűk két hetünk van őt likvidálni. Helyére kétnaponta beajánlanak valakit, aki csak egyszer is bejelölte kisiskolás korában vaktérképen Portugáliát, de egyelőre semmi komolyan vehető nem történt. Jelenleg: SuperMaxi, Garay, Luisao, Melgarejo a legvalószínűbb összeállítás.Paulo Lopes Rodrigo

Télen még tétmeccsen cselezte ki Rodrigo Paulo Lopest, idén már csak edzésen fogja. Mi lesz Mikával?

Hazai porondon lehet, hogy nem is lesz szükség túl atom védelemre: előttük a két szűrő, Witsel és Javi Garcia úgy fogja meg a dolgokat, mintha serdülő óta együtt játszanának, és a szezon második felében Matics is ügyesen szállogatott be labdát szerezni. Witsel eladása pont ezért igen érzékenyen érintene (a Reallal kapcsolatban talán már csak érintett volna, hiszen úgy tűnik, hogy az a kacsa lecseng szépen) minden csapatrészt, ő a Jorge Jesus-féle passzorgia kulcseleme, aki mellesleg minden szembejövő labdás játékost egy rázúduló gyorsvonat erejével hatástalanít. Kell ő nekünk, na!

A középpálya támadóbb részén valami olyan dolog várható, ami még nem nagyon történt meg a Luzban: hétről hétre lelátóra kell majd ülnie olyan játékosnak, aki amúgy vígan kezdő lenne a világ szinte összes csapatában. Vége az elfogyós korszaknak, nincs több vészmegoldás: bal oldalra Ola John, Nolito és Yannick Djaló, jobb oldalra pedig Gaitán (aki sérülten már nem hiszem, hogy bárkinek kelleni fog a tavaszi licitháború után sem), Salvio, Bruno César és Enzo Pérez dobható be. Közülük lesz, aki középen is fog játszani (Salvio, Bruno César, Enzo Pérez, és Nolito is képes nagy napot kifogni ott), de oda is megvagyunk: Carlos Martins gyakorlatilag a felkészülés legjobbja volt, Aimar pedig csak szimplán zseni, akinek ha nem fáj semmije, és még jó kedve is van, akkor lehetetlen megfogni.

Csatárposzton elköszöntünk a reménykeltő nyári produkciót nyújtó Rodrigo Morától, aki kölcsönbe, állítólagos kivásárlási záradékkal távozott a River Platehez. Nélson Oliveirát Mirandával egy csomagban a Deporhoz passzolta le a főnökség, Jarát pedig a San Lorenzónak pattintottuk úgy, hogy még szinte vissza sem ért a Granadától. Csatárunk azonban így is lesz egy valagnyi.

Vettünk egy 24 éves Hugo Vierát, aki gyors, labdabiztos, és egyszerre játszik támadó középpályást és csatárt, illetve visszakaptunk egy nagy tehetséget a Santostól Kardec személyében. Ők még csak a padért küzdenek majd, hiszen van egy Rodrigónk, és egy Cardozónk a középcsatár helyére, illetve van egy érthetetlen okokból marasztalt Javier Saviolánk, aki még mindig csak 30 éves, de az utóbbi években a Nyúl becenévről szép lassan lelassulta magát valami jóval komótosabbra. A Pacostól kapott csomagban is volt még két csatár, de Michel hiába ügyes, nem Benfica-szint, Melgarejoból pedig az első adandó alkalommal megpróbált a mester egy új Coentraót faragni. Ez egy olyan játékos kapcsán, aki tíz gólt lőtt egy alsóházi csapatból tavaly, elég érdekes megközelítés. Ez a két csatár amúgy a Pacos tavalyi 35 góljából bevállalt 19-et együtt, amihez ha hozzávesszük a szintén nyári Pacos-szerzemény Lusinho egy találatát is, akkor máris 20 gólt( 7 gólpasszt) vett Rui Costa gyakorlatilag bagóért a nyáron.

Népsport-pólót kap, aki végig bírja nézni

Ezek után nem csoda, hogy Cardozo megfelelő összeg ellenében eladó, és a Fenerbahce ezt annyira komolyan vette, hogy Lisszabonba repült egyezkedni. A válaszról nincs hír, de meglepne, ha Óscar még sok átigazolási időszakban mozgatná meg bárki fantáziáját 10 millió euró feletti összegért. Kicsit a kora miatt is, de eljutott oda, hogy hasznosabb játékos lett, mint amennyiért el lehetne adni (lásd még: Maxi Pereira), így talán a még benne lévő 100 gól is Benfica mezben jöhet majd ki.

Ma este már el is kezdődik a Braga ellen a bajnokság (22:00-tól csúsztatva a DigiSport2 adja), és ha a korábbiakhoz hasonlóan a bajnoki kezdés után már nem nagyon engedünk el senkit, akkor ez az évezred legjobb Benficája. Elképzelni sem tudom, hogy hogyan fogja Jorge Jesus levezényelni ezt a szezont, de az biztos, hogy most már rotálnia kell. Van miből, van kiket. Nagyon jó munkát végeztek a vezetőségben és a szakmai stábban az urak, ami ha másban nem, abban mindenképpen megmutatkozik majd, hogy ilyen fasza Benfica még soha nem volt a FIFA-ban, mint amilyen a FIFA13-as lesz.

Szóval: 22:00-tól Benfica-Braga, cél pedig csakis a három pont lehet, hiszen tavaly is a hat helyett csak négyet gyűjtöttünk ellenük, bár a végére nem ezen múlt. Ja, és ha lehet, akkor most is hasonlóan izgalmas végjátékot kérek, mint tavaly:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik