Szilveszteri visszapillantó az év érdekességeire

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2011.12.30. 15:12
Eljött az idő, hogy elbúcsúzzunk 2011-től, amit valamirevaló sportorgánum az év legérdekesebb eseményei, góljai, kommentjei nélkül nem tesz...

Benfica mez címerEljött az idő, hogy elbúcsúzzunk 2011-től, amit valamirevaló sportorgánum az év legérdekesebb eseményei, góljai, kommentjei nélkül nem tesz meg. Felemás évet zártunk, és mivel a legjobb csak a szépre emlékezni, ezért ne lepődjön meg senki: főként a 2011-12-es szezon fogja uralni a képernyőt a következő pár percben.Benfica mez címerEljött az idő, hogy elbúcsúzzunk 2011-től, amit valamirevaló sportorgánum az év legérdekesebb eseményei, góljai, kommentjei nélkül nem tesz meg. Felemás évet zártunk, és mivel a legjobb csak a szépre emlékezni, ezért ne lepődjön meg senki: főként a 2011-12-es szezon fogja uralni a képernyőt a következő pár percben.

Először is a Benfica facebook oldalának hála az idei hazai mérlegünkkel szeretnék elbüszkélkedni. Amellett, hogy mi vagyunk az egyetlen csapat a Bajnokok ligája nyolcaddöntőjében akik a hazai bajnokságban, és a BL-ben is veretlenek, a lenti adatok is igencsak tetszetősek:

Benfica 2011-12

Balról jobbra: lőtt gólok, veretlenül megvívott meccsek, kapott gólok, győzelmek, döntetlenek.

Ehhez természetesen az is hozzátartozik, hogy idén egy nagyon jó átlagnézőszámot hoztunk, és talán elmondható a klubról, hogy minden fronton rengeteget fejlődött a marketing stratégiája. Most mégsem erről lesz szó, hanem kicsit felidézzük 2011-et a Benfica blog szemszögéből:

Az év kommentje

Egy blog esetében, ahol a kommentelők, és a bloggerek tandeme hajtja a gépezetet, kihagyhatatlannak tartom ezt a címet. A hazai benfiquisták inkább komolyságukról tettek idén tanúbizonyságot, így nem túl gyakran kellett humorbomba riadó miatt kiüríteni a kommentmezőt. Szégyen, de kénytelenek vagyunk egy MU-fan, és TornyiBarnabasazIsten sokadik reinkarnációjának remek páros gyakorlatának adni idén ezt a megtisztelő címet:Kommenthuszár népsport módra

Biztos, hogy erre kerestél? Biztos, hogy jól?

Egyesek bármit megmernek kérdezni az internettől, hiszen ha máshol nem, a gyakorikérdéseken valaki már biztos megtette előtte. Van, akinek még csak válasz sem kell, csak kijelent.

Már korábban is jókat nevettem egy-egy kósza találaton, ám mióta a Stretford End úttörő módon összegyűjtötte legviccesebb átirányításait, és példáját több népsportos blog is követte, úgy vélem, hogy innen sem hiányozhat a szilveszteri válogatásból. Kisebb blog kevesebb találatot is jegyezhet értelemszerűen, ám mi sem panaszkodhatunk.

Első, és talán legáltalánosabb megállapítás, ami az internet kapcsán el szokott hangzani, hogy a világháló minden kérdésedet megválaszolja. Vannak, akik ezt a szó legszorosabb értelmében veszik:

-mire mondjuk azt hogy eltunik mint szurke szamar a kodben

-miért nézzük meg az ottalvós bulit?

-miért kell szeretni a Benficát

-nuno gomes hol jatszik

-2011 kit akar a real madrid

Van, aki kérdő mód helyett inkább egyenesen kijelentő módban intézi gondolatát a keresőmotorhoz. Nem tudom, hogy a google teljesítette-e a kolléga kívánságát, ám az biztos, hogy én nem:

-ki akarok menni a 2012es EB-re

Persze van olyan is, aki csak informálisan, kevésbé udvariasan tájékozódik. Nem tudjuk, hogy konzumhölgynek, menedzsernek, vagy kíváncsiskodó kispolgárnak köszönhetjük a találatot, az azonban biztos, hogy nem azt kapta, amit keresett:

-dubai helyzetjelentés

Általában, ha egy internetes felület sokat használ egy kifejezést, akkor megeshet, hogy egy másik diszciplína köreiből is záporoznak majd a találatok. Én csak egy alkalommal használtam címadás ürügyén a rontáslevétel, és az Astro Show kifejezést, ám a lelkes mágusnövendékek, és jövőjüket megtudni vágyók azóta is nagy számban járulnak a bloghoz segítségért. Íme:

-astro show

-szellemidézés

-szellemek kísértése

-hatásos átok

-astro show online

-rontaslevetel sajat modon

-astroshow.com

-hatásos átkok

Az asztrológia manapság igen elterjedt mint hobbi, és mint létvezérlő elv egyaránt, ellentétben a hentes szakmával. Mégis akad ember, aki többre értékel egy szép marhafelsált, mint egy Lumini-féle rontáslevételt:

-hentes videok

-hentes pultok

Nem csak szeretett hobbija ihleti meg azonban az egyszeri netezőt, hanem a gyűlölet is igen termékeny táptalaja tud lenni a keresgélésnek. Természetesen még véletlenül sem azért talált bárki az alábbi keresőszavak alapján ide, mert hasonló fordult volna meg a mi fejünkben is:

-fasz c. ronaldo

-buzi barca

-anti barca hun

-arsene wenger homosexual

-VIllas Boas gay

-csúnya reál

Aki rendszeresen idetéved, az talán sejti, hogy Nuno Gomes soha nem maradhat ki sehonnan. Amellett, hogy rengeteg találat érkezik a nevére is, az alábbi Kazinczy-díjas próbálkozások-melyek legalább 20-szor lettek ide irányítva- miatt kerül most a listára:

-nyunyo gomez

-portugál nyunyo gomez

-portugál nyunyo gomez oldala

-portugál nyunyo gomez saját blog

Bukta Péter-díj

Kevésbé szeretett rovatunkról, a felvi.hu jó nevű irodavezetőjéről elnevezett díjunk egyértelműen egy meccset illet meg. Történelmi zakót mért ránk a Porto áprilisban, aminek köszönhetően a Luzban ünnepelhették bajnoki címüket. Akinek van gyomra hozzá, az itt újraolvashatja az igencsak keserű beszámolót.

FC PortoAz év bravúrja

Remélhetőleg utoljára említjük meg a trollesőt hozó, ám mindenképp dicsőséges MU elleni továbbjutást a szájkarate kontextusában. A pályán mindent elkövettek a fiúk, dicsőséges harcban szerezték meg két meccs alapján(!) is a Manchester ellen a csoportgyőzelmet, és a két gyengébb ellenfelet is esélyeshez méltón, egy botlással intéztük el. Az utóbbi évek egyik legnagyobb Benfica-élményem volt az Old Traffordon játszott meccs, utoljára ilyet a 2009-10-es bajnoki címünkkor éreztem.

Bevallom, fordulópont volt a blog életében is ez a két derbi, hiszen olyan egzisztenciális vitát kellett megvívni a felsőbbrendűségüket nyíltan valló napóleon-komplexusos MU drukkerekkel, és a gyógyszerét keresgélő kovacstomival, ami megtanított arra, hogy soha ne fogjuk be a szánkat. Kezdődött azzal, hogy kovacstomi lealázandó ellenfélnek titulált minket az első meccs napján egy teljesen más téma kapcsán, ám ezt megdobták azzal, hogy még egy posztot sem szenteltek az előzetesnek. Lelkes szurkolóik egy ötöst ígértek nekünk így is. A meccs 1-1 lett, és jöttek a majdazoldtreffordonmegmutatjuk!, meg feltöröljükveletekapályát!, és egyebek, amit csak egy ilyen öntelt bagázstól láthat az ember. A végét ismerjük, idegenben kiharcoltuk a csoportgyőzelmet, kovacstomi pedig gyomorforgató poszttal jelentkezett.

Jó érzés volt ezeket a hangokat eredménnyel csitítani el. Egy évvel ezelőtt egy ilyen mérkőzést csendes őrültként éltünk volna meg a televízió előtt, most viszont átérezhettük, hogy milyen az, amikor a Benficára irigy valaki Magyarországon. Az eredmény mellett ez is hatalmas bravúr, köszönjük!

Az év távozója

A Benfica esetében ez a cím is sok emberhez kerülhetne, hiszen egy stabil Európa-liga esélyes csapatra való játékos hagyta el a csapatot. Lehetne Roberto a legerősebb jelölt, hiszen mióta levették a féket a csapatról, Arturral a kapuban szárnyalunk. Lehetne Nuno Gomes, vagy Moreira a győztes életművük alapján. Végül David Luiz és Coentrao közt dőlt el a verseny, és ugyan David Luiz személye, és végtelenül egyszerű poénjai hiányoznak jobban, a védelemnek most inkább egy Fabio Coentraora lenne szüksége.

Coentrao, Di María és IniestaNem semmi duó lenne ez most sem...

Az év érkezője

Nolito? Witsel? Bruno César? Nem! Artur.

Egyértelmű, még akkor is, ha kicsit alulreprezentált Királyunk teljesítménye. Nincs rivaldafényben, nem lő gólokat, és nincs kegyetlen menő DJ gombafrizuja sem, de idén fogott 10-12 pontot biztosan nekünk. Kár volt a helyére máris új embert igazolni:

Djokovics

Az év legviccesebb gólja

Nem volt nagy verseny, ugyan hétről hétre kényeztet minket a csapat abszurd szituációkkal, azért Cardozo bombafejese mindent visz:

Az év legérdekesebb gólja

Indulhatott volna a legviccesebb kategóriában is, de ez inkább kuriózum, mintsem hasunkatfogvaröhögős gól. Tudjuk, hogy Javi Garcia kegyetlen, de hogy a büntetőknél is...

Az év legszebb gólja

Tulajdonosa erre a címre lehet talán a legbüszkébb. Passzorgia a javából, tizenegy passzal megyünk át a pályán, majd Gaitán bemarrja a jobb felsőbe. Jajj, szegény Pacos!

Az év játékosa

Nem feltétlenül előbbi gólja miatt, de Nico Gaitán érdemli ki ezt a címet is. Luisao és Javi Garcia (Maxi Perreirát is érdemes megemlíteni itt, hiszen remek szezont futott, de őt a Copa megnyerése, és hogy három napon belül már BL-selejtezőt játszott, kicsit kifárasztotta év végére...) mellett talán ő volt az, aki a naptári év mindkét felében tudta hozni a tőle elvárt formát, ezzel a támadó szekció egyik motorja.

Talán az egyetlen pótolhatatlan láncszem, így igencsak lélegzet visszafojtva figyeljük, hogy mennyire kell ő a Manchesternek. Ha tényleg akkora szekér pénzzel állítanak be, mint ahogy a hírek állítják, akkor Luis Felipe Viera könnyen lehet, hogy már a télen megválik tőle, ami jelentősen csökkentené Bajnokok Ligája esélyeinket.

Egy olyan fickóról beszélünk, akinek hála csak nosztalgia közben jut eszünkbe Di María hiánya, ami nagy dolog, tekintve, hogy a nagyfülű is mennyit tett a klubért... Beszédes, hogy Gaitán adta idén a legtöbb gólpasszt -pontosan ötöt- a Bajnokok Ligájában, pedig a MU elleni Jones-nak adott öngólpasszt még csak jegyzőkönyvbe sem vették. Megérdemli az év játékosa címet!Nico Gaitán

Jól hallod Nico, te vagy az év legjobbja! Bravó!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik